Direkt zum Inhalt

Super maistinga- Raw (nevirta) grikių košė

SUPER MAISTINGA- Raw  grikių košė  Kokia daigintų grikių nauda? Grikiai neturi kvieči­u­ose, rugiu­ose ir mieži­u­ose esančio glitimo, kurių netoleruoja kai kurių žmonių virškin­imo sis­tema netoleruoja. Nekepin­tos grikių kruo­pos yra ne...

SUPER MAISTINGA- Raw  grikių košė

Super maistinga- Raw (nevirta) grikių košė

 Kokia daigintų grikių nauda?

Grikiai neturi kvieči­u­ose, rugiu­ose ir mieži­u­ose esančio glitimo, kurių netoleruoja kai kurių žmonių virškin­imo sis­tema netoleruoja. Nekepin­tos grikių kruo­pos yra ne tik švieses­nės, bet ir saldesnio, švel­nes­nio, mal­onaus riešutų sko­nio. Grikiai – vien­in­teliai grū­diniai augalai, kurie turi rutino (vit­a­mino P) Ruti­nas nau­do­ja­mas širdies, krau­jagys­lių, hiper­toni­jos, cukrinio dia­beto ir kitų ligų pro­fi­lak­tikai bei gydy­mui, sumažina neigiamą radioak­tyvių medži­agų poveikį.

Amino rūgštis cisteinas sustiprina organizmo išvalymą nuo šlakų ir radioaktyvių medžiagų.

Kadangi daiginsime grikius, tai reiktų suplanuoti iš vakaro.

¼ stiklinės žalių-nekepintų grikių užmerkti 1 valandai šaltu vandeniu. Po mirkymo praplauti po tekančiu vandeniu ir palikti per nakt sausai dygti.

Ryte pamatysite mažučius grikių daigelius. Tai rodo, kad kruopos yra aktyvios, visi procesai vyksta R M(gyvi enzimai, vitaminai, mineralai ir kt)  Tai reiškia, kad maistinė vertė jau yra itin aukšta. 

Ingredientai:

0,5 stiklinės žalių grikių daigintų 

1 bananas
1 kriaušė arba nektarinas
1 a. š. sutarkuoto imbiero
1 a. š. medaus arba agavos nektaro
padažui trintos braškės
papuošimui trintos mėlynės arba juodieji serbentai

Gaminimas:

Supjaustome bananą, kriaušę arba nektariną. Visus ingredientus gerai išmaišome dubenyje. Formuojame pasirinktame dubenėlyje formą. Apverčiame į lėkštę. Puošiame trintomis uogomis.

Daigintus grikius ir saulėgrąžas šaldytuve galite laikyti keletą dienų. Tik prieš naudojimą reiktų perplauti po tekančiu vandeniu. 

Skanaus ir į sveikatą! kaip daiginti grikius rasite čia

dar daugiau sveikų pusryčių idėjų bei sveikesnių desertų knygoje '"Super desertai" čia

Gražina Gum

www.grazinagum.lt 

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Beginn mit dem Einkauf

Optionen wählen