Praleisti turinį

Hormoni. Attiecības starp orgāniem un hormoniem. 1. daļa.

Vārds "hormons" ir grieķu izcelsmes, kas nozīmē "uzbudināt". Kas stimulē hormonus? Kā un ko? • Pirmkārt, hormoni ietekmē mūsu emocionālo fonu, padarot mūs uztverošākus, neaizsargātākus vai izturīgākus, pazemīgus. No emocijām...

Vārds "hormons" ir grieķu izcelsmes, kas nozīmē "uzbudināt". Kas stimulē hormonus? Kā un ko?

• Pirmkārt, hormoni ietekmē mūsu emocionālo fonu, padarot mūs uztverošākus, neaizsargātākus vai izturīgākus, pazemīgus.

No emocijām ķermenis var atpūsties vai spazmu, izraisot diskomfortu un stresu noteiktiem orgāniem. Rezultātā šajā jomā tiek piegādāts mazāk asins, kas nozīmē, ka samazinās arī barības vielu un hormonu piegāde, kas noved pie endokrīno orgānu darbības pasliktināšanās un tālākas hormonu nelīdzsvarotības.

Tāpat kā hormoni, kā patogēni, pavēl orgāniem strādāt vai atpūsties.

Tātad runāsim par attiecībām starp orgāniem un hormoniem.

Endokrīnās dziedzeri piegādā visas tās ražotās vielas tieši organisma asinīs. Šī īpašība atspoguļojas viņu vārdā (endokrīno dziedzera vai endokrīno dziedzera), kas sastāv no grieķu vārdiem "endo"-"dziļi" un "crino"-"atšķirīgi".

Galvenās endokrīnās dziedzeri ietver:

Hipotalāms;

Hipofīzes;

Epifīze;

Vairogdziedzeri;

Blakusdziedzeri;

Aizkuņģa dziedzera salu šūnas;

Virsnieru dziedzeri;

Vīriešu sēklinieki un sieviešu olnīcas;

Placenta grūtniecības laikā.

Hipotalāms ir endokrīno dziedzeru hormonu ražošanas centrs un to iekļūšanas asinsritē regulēšana.

Tas ir smadzenēs, un tieši tajās veidojas hormoni, ko sauc par "liberīniem", citu centrālo endokrīno orgānu stimulatori-hipofīzi.

Hipofīzes liberīni "nāk" no hipotalāma un stimulē hipofīzi, lai ražotu savus hormonus-tropinus (un galvenais no tiem ir augšanas hormons "somatotropīns").

Hipofīzes augšanas hormons nonāk asinīs un ietekmē visas šūnas un orgānus, stimulējot olbaltumvielu un nukleīnskābju biosintēzi, šūnu dalīšanos, audu augšanu un visu ķermeni.

Tomēr aknas vairāk stimulē prohormonu augšana, visu endokrīno orgānu celtniecības materiāli.

Starp citu, aknas spēlē galveno lomu hormonu vielmaiņā. Sintezēta viela, kas iesaistīta visu ķermeņa orgānu un audu šūnu membrānas veidošanā-holesterīns, no kura veidojas visi steroīdu hormoni (androgēni, glikokortikoīdi, estrogēni, aldosterons).

Bojāta aknu funkcija organismā palielina hormonu daudzumu virsnieru garozā, kas nav pilnībā sadalīta, kas noved pie liela slimību skaita.

Tādējādi, sakarā ar mineralokortikoīda hormona (aldosterona) uzkrāšanos organismā, organismā paliek ūdens un nātrijs, kā rezultātā ir tūska, asinsspiediena pieaugums utt.

Arī aknas būtībā inaktivizē vairogdziedzera hormonus, insulīnu, dzimumhormonus, antidiurētiskos hormonus, kā arī neirotransmiterus (serotonīnu, kateholamīnus, histamīnus un citas vielas), ja bija straujš lēciens. Tādējādi, aknas palīdz saglabāt līdzsvaru, veidojot un izmantojot hormonus.

Tas ir jūsu atgūšanas ķēde:

Mikroflora un zarnas

Vairogdziedzeri, aizkuņģa dziedzera utt.

Tātad pakāpeniski, neiziet caur jebkuru posmu, jūs sasniegsiet savu veselību atmodas.

Katru gadu zinātne arvien vairāk atpazīst ķermeni, atklājot jaunus hormonus un pētot, kā tie mijiedarbojas ar visiem orgāniem. Tāpēc es gribu apkopot visu, kas tika teikts iepriekš.

Hormonu veidošanās ir gara ķēde:

Tas sākas ar jūsu gļotādu kvalitatīvo darbu, no baktēriju līdzsvara;

Pēc tam hormonālā sistēma iet prohormonu veidošanās stadiju aknās un šīs daļiņas iet caur endokrīno orgāniem, lai izveidotu hormonus paši, un vispirms uz virsnieru dziedzeriem, olnīcām, uz placentu grūtniecības laikā, un uz sēkliniekiem vīriešiem. Un tikai tad, ar kvalitatīvu šo orgānu darbu, ir iespējams runāt par aizkuņģa dziedzera, vairogdziedzera un citu endokrīno orgānu darbu.

Pagarinājums joprojām būs .....

Mēs iesakām sievietes veselības papildinājums "sieviete"-

šis uztura bagātinātājs ir izstrādāts no rūpīgi izvēlētām un savstarpēji saskaņotām augu sastāvdaļām, īpaši sievietēm, lai saglabātu savu sieviešu dzīves ritmu.

šis produkts ir paredzēts: palīdzēt regulēt menstruālos ciklus, samazināt klimata perioda īpašības, uzturēt sievietes seksuālo funkciju un urīnzarnu sistēmas veselību.

Stīvie sparģeļi tas var palīdzēt regulēt menstruāciju ciklus un samazināt klimata perioda īpašības.

Ķīniešu skūšanās , pazīstams arī kā dong-quai, paredzēts, lai uzturētu sieviešu veselību, to urogenitālās sistēmas veselību.

Shilajit var palīdzēt uzturēt: garīgo un kognitīvo funkciju; menstruālā cikla komfortu un līdzsvaru; vīriešu un sieviešu seksuālo funkciju; ķermeņa svara normalizēšanu; tauku un cukura vielmaiņu; urīnsistēmas un prostatas veselība.

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu grozs ir tukšs

Sākt iepirkties

Izvēlieties