Praleisti turinį

Hormoni. Slimības. Ārstēšana. Uzturs. 3. daļa

Hormoni ir sadalīti vairākās klasēs: olbaltumvielu peptīdu hormoni ir hormoni, kas sastāv no aminoskābju atlikumiem, kas savienoti ar peptīdu saitēm un tieši kodēti ar DNS; tiek sintezēts no bioloģiski neaktīviem...

Hormoni ir sadalīti vairākās klasēs: olbaltumvielu peptīdu hormoni ir hormoni, kas sastāv no aminoskābju atlikumiem, kas savienoti ar peptīdu saitēm un tieši kodēti ar DNS; tiek sintezēts no bioloģiski neaktīviem prohormoniem vai prekursoriem.

Slavenākie olbaltumvielu-peptīdu hormonu pārstāvji: insulīns uztur noteiktu glikozes līmeni asinīs un, ja nepieciešams, samazina to; glikagons palielina glikozes līmeni asinīs; Augšanas hormons ir atbildīgs par skeleta augšanu un svara pieaugumu.

Preproinsulīns, proinsulīns, insulīns – tā veidojas insulīns. Un ar to saistītie prohormoni veidojas galvenokārt aknās, tāpēc šajā kursā mēs arī nodarbojamies ar to atjaunošanu.

Starp citu, prohormoni ir hormonu celtniecības viela, kas arī tiek sintezēta, pateicoties A, D vitamīniem; Steroīdi, kas veidojas no holesterīna, tiek ražoti virsnieru garozā, sēkliniekos, olnīcās un placentā. Tas nozīmē, ka virsnieru garozas hormoni un dzimumhormoni tiek klasificēti kā steroīdu hormoni.

Virsnieru garozā tiek ražoti aptuveni 30 hormonu veidi – kortikoīdi. Tie ir sadalīti trīs grupās:

Pirmie ir glikokortikoīdi. Viņu uzdevums ir regulēt ogļhidrātu metabolismu, ir pretiekaisuma un antialerģiska iedarbība.

Otrā grupa ir mineralokortikoīdi, kas ir atbildīgi par ūdens un sāls līdzsvaru organismā. T

Reta grupa – neaktīvie androgēni. Androgēnu deficīta diagnoze balstās uz sūdzībām par vispārējās labklājības samazināšanos, ilgstošu nepamatotu nogurumu, samazinātu libido un baudu. Kas attiecas uz dzimumhormoniem, tie ir atšķirīgi: sievietēm tas ir estrogēns.

Estrogēnu uzdevums ir seksuāls uzbudinājums, spēja nēsāt un barot bērnu un citu sieviešu reproduktīvās sistēmas funkciju veikšana;

Tagad jūs saprotat, ka, ja Jums ir problēmas ar holesterīnu, tad ir problēmas ar šiem orgāniem, un jums ir jāsāk atjaunot šo orgānu darbu, lai holesterīns atgrieztos normālā stāvoklī.

Holesterīns un tā atvasinājumi nešķīst ūdenī, tāpēc steroīdu hormoni caur asinīm viegli iekļūst mērķa šūnās; Hormoni ir aminoskābju atvasinājumi. Aminoskābju hormoni to sintēzei izmanto tirozīnu. Tās celms – L-tirozīns – ir daļa no visu dzīvo organismu olbaltumvielām.

Virsnieru dziedzeros un vairogdziedzerī ar tirozīna palīdzību veidojas adrenalīns, norepinefrīns un tiroksīns. Viss, kas jums jāzina par hormonālo sistēmu Hormonālā sistēma Hormonālā sistēma ir noslēpumainākā no visām ķermeņa sistēmām, bet tieši viņa kontrolē sievietes labsajūtu un iekšējo komfortu.

Galu galā hormoni ir atbildīgi par galvenajiem procesiem organismā: vielmaiņu, augšanu un attīstību, seksuālo funkciju un reprodukciju, pulsa ātrumu, asinsspiedienu, , apetīti, miega un nomoda cikliem, ķermeņa temperatūru un daudziem citiem. Tāpēc zināt, saprast, sajust un visos iespējamos veidos veicināt tā līdzsvaru ir mūsu uzdevums numur viens. ️

Hormoni tiek sintezēti endokrīno dziedzeru šūnās un dažu orgānu audos, piemēram, sirdī, kuņģī, siekalās, ieskaitot taukaudus. Šādi hormoni kontrolē to audu stāvokli, kuros tie veidojas.

Piemēram, leptīns tiek sintezēts taukaudos un ir atbildīgs par apetītes nomākšanu, un tā trūkums izraisa aptaukošanos. Hormonu trūkums parasti izraisa nopietnu slimību parādīšanos organismā, bet hormonu pārpalikums noved pie orgānu mijiedarbības pārkāpuma.

Piemēram, hormona estrogēna pārpalikums stimulē folikulu augšanu, traucē to nobriešanas procesu un izraisa olnīcu hiperplāziju. Un ar kortizola pārpalikumu , hormons, kas saistīts ar stresu un vielmaiņas regulēšanu, var attīstīties Kušinga slimība (rodas aptaukošanās un muskuļu atrofija).

Turklāt sievietēm sāk augt ūsas vai bārda - tas ir saistīts ar citu hormonu ražošanas palielināšanos. Kušinga slimības saistītās sekas ir kaulu trauslums līdz osteoporozei, insulīna jutības samazināšanās un līdz ar to diabēta attīstība.

Vēl viens piemērs ir hipotireoze, tas ir, nepietiekama hormonu ražošana un hipertireoze, to pārpalikums. Pirmajā gadījumā var rasties anēmija, aukstuma nepanesamība, bradikardija, depresija, trausli nagi un kauli, ķermeņa pietūkums un citi simptomi.

Hipertireoze (vairogdziedzera pārslodze) ir saistīta ar tahikardiju, siltuma nepanesamību, palielinātu apetīti, paātrinātu vielmaiņu un līdz ar to pārmērīgu plānumu un eksoftalmiju (paplašinātas acis).

Tāpēc mēs runājam par hormonālo līdzsvaru. Bet, lai atjaunotu līdzsvaru, jums jāzina, kādi hormoni ir un kā tie mijiedarbojas ar citiem orgāniem, kādus padomus tie dod ķermenim.

UZMANĪBA; Vēdera masāža sievietes veselības pamodināšanai Vēders ir svēta vieta sievietei, iekšējā spēka un harmonijas avots. Visām mūsu domām, emocijām, jūtām ir spēja izpausties ķermenī bloku un spriedzes veidā, izraisot dažādus traucējumus un sāpīgus stāvokļus.

Auksts un saspringts kuņģis runā par iekšējo orgānu neharmonisko darbu, par uzkrāto psihoemocionālo spriedzi, tāpēc vēdera masāža palīdz iegūt līdzsvaru un atpūtas stāvokli.

Ja sieviete regulāri veic vēdera viscerālo masāžu, tiek atjaunots iekšējo orgānu darbs, menstruālais cikls normalizējas, uzlabojas asinsrite iegurņa orgānos, tiek novērstas daudzas ginekoloģiskās slimības.

Vēdera masāža ir laba profilakse sievietes veselībai pirms grūtniecības un palīdz atgūties pēc dzemdībām. Tāpēc, ja jūs patiešām vēlaties sasniegt rezultātu, sazinieties ar savu ķermeni, izmantojot viscerālo masāžu. Galu galā, tas ir jūsu laiks, un jūs esat gatavs rūpēties par sevi un atjaunot savu veselību.

Masāžu vari veikt pats- katru vakaru. Mūsu iekšējiem orgāniem ir bagātīga asins piegāde, kas būtībā tos baro. Ar asinīm mūsu zarnās aknu šūnas saņem skābekli, vitamīnus, minerālvielas, aminoskābes.

Nepareiza uzturs izraisa iekaisumu, spazmas un sāpes. Tomēr, ja šāds orgānu deficīts tiek novērots pietiekami ilgi, tad veidojas orgāna disfunkcija. Tas var izpausties kā sāpes, spazmas, izkārnījumu traucējumi, pārtikas nepanesība, limfmezglu iekaisums, pietūkums, nieze utt. Turklāt asins apgādes pārkāpums visbiežāk notiek kapilāru līmenī (tie ir mikroskopiski trauki, kas tieši baro šūnas).

Mūsu uzdevums ir atjaunot šūnu, audu, orgānu uzturu, maigi un maigi masējot. NOTĪRIET ZARNAS AR ŠĶIEDRU MAISĪJUMIEM "PURA"- jūs atradīsit- www.grasole.com

Olnīcas mīl: Dzeltenie un sarkanie pārtikas produkti, sarkanās jāņogas, sarkanās plūmes, dzērvenes, brūklenes, ķirši, baklažāni, zīdkoks, kazenes, baziliks, rozmarīns, brūnie rīsi; masāža ar ēteriskajām eļļām, kas sadalīta pa olnīcu zonu.

Lai normalizētu olnīcu darbību, ir noderīgi šādi produkti: dārzeņi - sarkanā un dzeltenā paprika, ķiploki, tomāti, cukini, baklažāni, ziedkāposti, brokoļi, selerijas, gurķi, sparģeļi, burkāni; augļi un ogas - greipfrūti, āboli, kivi, apelsīni, bumbieri, ķirši, plūmes, tumšās vīnogas;

zaļumi - baziliks, dilles, pētersīļi, rozmarīns, sarkanais sīpols, salāti; graudaugi - griķi, saulespuķu sēklas, ķirbji, sezama, brūnie rīsi;

augu eļļas - linsēklu, blackgrass, linsēklu, ķirbju, sezama, ciedra eļļas - mēs dzeram ēdamkaroti pirms gulētiešanas.

️ Žāvēti augļi - vīģes, žāvētas aprikozes, žāvētas plūmes, rozīnes.

Lai ārstētu un mazinātu policistisko olnīcu simptomus- izņemiet no uztura; pilnībā izslēdziet pārtikas produktus, kas bagāti ar ogļhidrātiem: maize un maizes izstrādājumi no augstākās un pirmās šķiras miltiem, dažādas uzkodas (čipsi, krekeri), saldie batoniņi, šokolāde, saldā krējuma deserti, ievārījumi, ievārījumi, kā arī mannas putraimi, kartupeļi, prosa, medus; noņemiet no uztura cukuru, saldinātājus, tabaku, kafiju -nomainiet uz grasole.com DETOX TEA BEI ENERĢIJAS TĒJA, , alkohols, rūpnīcas mērces, garšas pastiprinātāji. samazināt sāls daudzumu;

Holesterīns veicina dzimumhormonu veidošanos, bet ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem, tāpēc jāizslēdz taukaini pārtikas produkti (margarīns, taukainas gaļas, desas, smagais krējums) un cepti ēdieni. neietver dzīvnieku izcelsmes produktus: piena un piena produktus, gaļas produktus, gaļas buljonus, pārstrādātas zivis.

Estrogēnas

Pārtikas produktu saraksts, kas normalizē estrogēna līmeni. fermentēti pārtikas produkti; pilngraudu un diedzēti graudaugi – auzas, rudzi, kvieši, savvaļas rīsi; pākšaugi - pupiņas, zaļie zirnīši, lēcas, melnās un baltās pupiņas, aunazirņi;

dzīvnieku izcelsmes produkti – sviests, ghee, speķis, ja tie ir jūsu uzturā;

rieksti - pistācijas, mandeles, valrieksti, Indijas rieksti; ️

sēklas - ķirbis, lins, sezama, saulespuķe;

augstas kvalitātes augu eļļas - sezama, linu sēklu;

Sēnes; Aļģu;

dārzeņi - visu veidu kāposti, burkāni un baklažāni, tomāti, ķirbji, baklažāni, gurķi, bietes, burkāni;

diedzēti lucernas graudi, diedzētas mung pupiņas;

augļi – īpaši citrusaugļi, aprikozes, persiki, papaija, melones; ogas - zemenes, mellenes, kazenes, sarkanās un melnās vīnogas, granātāboli, zemenes, avenes, ķirši;

zaļumi - spināti, selerijas, pētersīļi, sparģeļi; garšvielas - ķiploki, pētersīļi, salvija, oregano, sinepes, kurkuma, ingvers;

žāvēti augļi - žāvētas aprikozes, datumi, žāvētas plūmes; garšaugi – kumelītes un salvija, lakricas sakne un apiņi, žeņšeņs un liepu ziedi, kliņģerītes un sarkanais āboliņš, cidonijas.

LIETOJIET UZTURA BAGĀTINĀTĀJU "SIEVIETĒM" no www.grasole.com

Fibroadenoma, mastopātija un cista krūtīs

Ir svarīgi pielāgot diētu, lai samazinātu dziedzeru audu slodzi un palēninātu slimības attīstību

Kas nozīmē; izslēdziet visus gļotas veidojošos pārtikas produktus: kartupeļus, rīsus, graudaugus, piena produktus; ierobežot dzīvnieku izcelsmes produktus, un kādu laiku labāk tos pamest; Iekļaujiet savā uzturā:

atlikite RESTART BOX AR DETOX BOX PROGRAMĄ. www.grasole.com

citrusaugļi un pikantie sakņu dārzeņi (rāceņi, kāposti, sinepes un redīsi). Šie produkti satur indola-3-karbinolu, kas veicina estrogēna izdalīšanos no organisma); dažādi asni, ogas;

fermentēta pārtika, lai atjaunotu baktēriju līdzsvaru.

Endometrīts un endometrioze, bartholīnīts

Novērst pārtiku, kas izraisa iekaisumu;

Novērst piena produktus un lipekli. Tas jo īpaši attiecas uz govs piena piena (kazeīna, A-1) un lipekļa piena produktiem.

Izmēģiniet diētu bez piena un bez lipekļa 30-90 dienas un pārbaudiet, vai pamanāt uzlabojumus.

Lai samazinātu iekaisumu, atsakieties no rafinēta cukura un pārstrādātām eļļām. Tā vietā pārejiet uz kvalitatīvām olbaltumvielām, dārzeņiem, veselīgiem taukiem un šķiedrvielu ogļhidrātiem.

Uztura akcents ir ogas!

Katru dienu: sulas, augļu dzērieni, kokteiļi, žāvētas ogas. daudz sakņu kultūru: rāceņi, daikoni, redīsi, smiltsērkšķi...

Parathormonu slimību ārstēšanai, Iekļaujiet savā uzturā šādus pārtikas produktus: citrusaugļi stimulē asins piesātinājumu ar skābekli, kā arī ir iesaistīti to piegādē epitēlijķermenīšu šūnām;

Spirulīna ir bagāta ar beta karotīnu, B3 vitamīnu, kā arī fosforu, kāliju un magniju. Tam ir pretvēža aktivitāte, aizsargā epitēlijķermenīšus no deģenerācijas; izmantojiet www.grasole.com ELIKSĪRU un ZAĻO PULVERI.

Morka. Beta-karotīns, kas ir daļa no burkāniem, ir iesaistīts parathormona hormona veidošanā;

Sezama sēklas ir bagātas ar kāliju, kalciju, fosforu, magniju un dzelzi.

Turklāt tie satur: varu, cinku, E vitamīnu, folskābi, kā arī vairākas polinepiesātinātās skābes.

Piedalīties hormonu sintēzē; Mandeles ir labs olbaltumvielu avots. Satur kāliju, fosforu, cinku, kā arī magniju, folskābi, E un C vitamīnu.

Palielina epitēlijķermenīšu šūnu aktivitāti; Lucernai ir pretiekaisuma, tonizējoša iedarbība. Satur kalciju, magniju, mangānu, kāliju un nātriju.

Noņem toksīnus, palielina dziedzeru aktivitāti; LIETOJIET PRETPARAZĪTU KAITĒKĻUS, VĒRMELES UN KURKUMU AR MELNAJIEM PIPARIEM- www.grasole.com

Griķi satur 8 neaizvietojamās aminoskābes. Turklāt tas ir bagāts ar fosforu, kalciju, magniju, cinku un beta karotīnu; valrieksti satur dzelzi, fosforu, kāliju, kalciju, cinku, kā arī C un E vitamīnus.

Tie uzlabo vielmaiņu, regulē epitēlijķermenīšu darbību.

ATLIKITE RESTARTĒŠANAS LODZIŅŠ, DETOKSIKĀCIJAS LODZIŅŠ. KAFIJAS VIETĀ IZVĒLIETIES DETOX TĒJU, ENERĢIJAS TĒJU. Jūs atradīsiet e-pastu. Krautuveje www.grasole.com

MĪLĒSIM SEVI UN BŪSIM VESELI :)

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu grozs ir tukšs

Sākt iepirkties

Izvēlieties