Praleisti turinį

Matcha priekšrocības cilvēkam

japāņu matcha tējas ieguvumi cilvēka ķermenim japānas matcha tēja jau gadsimtiem ir slavena ne tikai ar izcilu garšu, bet arī ar daudzajām veselībai izdevīgām īpašībām. No ēnas aug camellia sinensis...

japāņu matcha tējas ieguvumi cilvēka ķermenim

japānas matcha tēja jau gadsimtiem ir slavena ne tikai ar izcilu garšu, bet arī ar daudzajām veselībai izdevīgām īpašībām. No ēnas aug camellia sinensis spilgti zaļš pulveris, ko gatavo lapkanti un sajauca ar ūdeni, ir kļuvis par vienu no pasaules mīļākajiem tējas entuziastiem. Šajā ierakstā mēs iedziļināsimies japāņu matcha tējas neticami ieguvumos cilvēka ķermenim, noskaidrosim, kāpēc tas ir vērtīgs ikdienas patēriņam.

Antioksidantu pārpilnība:
matcha tēja ir bagāta ar antioksidantiem, īpaši katehīniem-polifenoliem. Svarīgākais no tiem ir epigalocatechin galate (egcg), kuram ir spēcīgas antioksidantas īpašības. Antioksidanti palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem-nestabilām molekulām, kas var izraisīt oksidējošu stresu un bojāt šūnas. Regulāri lietojot matcha tēju, jūs varat saglabāt jūsu ķermeņa aizsardzību no oksidējoša stresa un uzlabot vispārējo labsajūtu.

Lielāks klusums un koncentrācija:

matcha tēja satur aminoskābi, ko sauc par l-teanīnu, kas ir zināms, ka veicina atslābināšanos un tīrību prātu. L-teanīns izraisa atpūtas stāvokli un tajā pašā laikā uzlabo fokusu un koncentrāciju. Šī unikāla relaksācijas kombinācija bez miegainības padara matcha tēju par lielisku izvēli miera sajūtai un lielākai garīgai alertībai.

Palielināts enerģijas līmenis:

atšķirībā no citiem kofeīna dzērieniem, piemēram, kafijas, matcha tēja nodrošina maigu un ilgstošu enerģijas pieplūdumu. Matcha tēja satur divas aktīvās sastāvdaļas: kofeīnu un l-teanīnu, kas, mijiedarbojoties ar otru, stimulē lēnu, vienmērīgu, pakāpenisku enerģijas atbrīvošanu, samazinot nervositātes un trauksmes pazīmes. Tā rezultātā, dzerot šo tēju, jūs jutīsiet pakāpenisku enerģijas un izturības pieaugumu bez trauksmes sajūtas, kas rodas no kafijas patēriņa.


Detoksikācija un tīrīšana:
viens no japāņu tēju ekskluzīvitātēm ir pārklājums no tiešās saules gaismas. Vairāk hlorofila rodas pārklātā tēja lapās, kas padara matcha tēju par īpaši spilgti zaļu krāsu. Hlorofils ne tikai dod krāsu, bet arī detoksificē: noņem no ķermeņa kaitīgos toksīnus un smagos metālus. Regulāra matcha tējas lietošana var atbalstīt organisma dabiskos detoksikācijas procesus, radot veselīgāku ķermeņa iekšējo vidi.

Imūnsistēmas atbalsts:

matcha tēja satur dažādus vitamīnus, minerālvielas un augu savienojumus, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu. Ir pierādīts, ka katehīniem matcha tējā ir antimikrobiālas īpašības, kas var palīdzēt pasargāt sevi no infekcijām. Turklāt matcha tēja ir c vitamīna, kas atbalsta imūnsistēmas darbību, avots un e vitamīns, kas darbojas kā antioksidants, kas aizsargā šūnas no bojājumiem.

Svara vadība:
ir konstatēts, ka kofeīna un epigalocatechin galate (egcg) kombinācija matcha tējā ir pozitīva ietekme uz svaru. Pētījumi ir pierādījuši, ka šie savienojumi var paātrināt vielmaiņu un tauku oksidāciju, tāpēc iekļaujot tos līdzsvarotā uzturā un aktīvajā dzīvesveidā, var zaudēt svaru vai uzturēt veselīgu izmēru.

Atlikums:

japānas matcha tējai ir daudzas veselībai izdevīgas īpašības, tāpēc tā ir vērtīga veselīga un apzināta dzīvesveida sastāvdaļa. Sakarā ar bagātīgu antioksidantu saturu, nomierinošām īpašībām, ilgtermiņa enerģijas atbrīvošanu, detoksikācijas uzturēšanu, imūnsistēmas stiprināšanu un iespējamo priekšrocību svara regulēšanai, ir vērts pievienot šo dzērienu savā uzturā. Iekļaujot matcha tēju jūsu ikdienas rutīnā, jūs pieredzēsiet visaptverošu priekšrocību, ko šis dinamiskais zaļais eliksīrs var sniegt.



Iepazīšanās ar bagātu matcha tējas pasauli: mēs atklāsim atšķirības starp matcha tējas sugām.

matcha tēja, raksturīga spilgti zaļa krāsa (sakarā ar hlorofila) un umami garša (l-teanīna dēļ), captivated tējas entuziasti visā pasaulē. Tomēr pasaulē ir dažāda veida matcha tēja, kas dažreiz var izraisīt apjukumu. Šajā ierakstā mēs iedziļināsimies vairāku populārāko matcha tējas veidu atšķirībās: matcha premium/ceremoniālā, matcha tradicionālā, matcha daily, food grade matcha un hojicha. Saprotot, cik atšķirīga ir šī tēja, jūs varēsiet izvēlēties matcha tēju, kas atbilst jūsu vēlmēm un cerībām.

Matcha premium/ceremonija (augstākās kvalitātes ceremonija):
matcha premium, pazīstams arī kā ceremoniālā pakāpe matcha, ir augstākās kvalitātes tēja. Tas ir izgatavots no jaunākajām tējas lapām, kuras audzē ēnā, novāc ar rokām un sasmalcina ar akmeņiem, lai iegūtu smalku pulveri. Šai matcha ir spilgti zaļa krāsa, maiga un maiga garša, neliela salda un umami garša. Tas tradicionāli tiek izmantots japāņu tējas dzeršanas ceremonijās, kas koncentrējas uz tās augstas kvalitātes garšu un estētisko pievilcību. Jūs varat iegādāties matcha: https://grasole.com/collections/papildai/products/matcha-ceremonial-premium-arbata-is-japonijos

Matcha tradicionālā:
matcha traditional, pazīstams arī kā classic grade matcha, ir nedaudz zemāka kvalitāte nekā premium klases. Tas joprojām ir izgatavots no ēnā audzētām tējas lapām, bet var izmantot nedaudz vecākas brošūras, un to savākšanas process nav tik rūpīgs. Šī matcha tēja saglabā standartus, kas noteikti augstākās kvalitātes matcha tējām, t.i. saglabā spilgti zaļu krāsu un līdzsvarotu garšu. To bieži izmanto matcha produktu, piemēram, dzērienu, cepumu u. c., ikdienas pagatavošanai jūs varat iegādāties matcha: https://grasole.com/collections/papildai/products/traditional-arbata-is-japonijos

Matcha daily (katru dienu):
šī tēja ir matcha veids ikdienas lietošanai, kas nodrošina kvalitātes un garšas līdzsvaru. Tas ir izgatavots no tējas lapām, kuras parasti audzē saulē, nevis ēnā, tāpēc tās garša nedaudz atšķiras no citām Matcha tējas šķirnēm. Matcha Daily tējai ir spēcīgāka garša un tā ir nedaudz rūgtāka, salīdzinot ar augstāku sugu / klašu tējām. To parasti izmanto matcha latte, kokteiļu un citu kulinārijas produktu ražošanā. jūs varat iegādāties matcha: https://grasole.com/collections/papildai/products/matcha-arbata-90g

Pārtikas kvalitātes matcha (pārtikas klase):
pārtikas klases matcha, pazīstama arī kā gatavošanas klases matcha, galvenokārt tiek izmantota vārīšanai, cepšanai un maisīšanai receptēs. Tas ir izgatavots no nobriedušākām tējas lapām, kas var saturēt stublājus un vēnas, kas padara tās tekstūru rupjāku / bezrūpīgāku, un zaļā krāsa ir mazāk izteikta. Lai gan pārtikas kvalitātes Matcha garša joprojām ir patīkama, tā nav tik maiga un maiga kā augstāko klašu tējām. Tomēr tas ir universāla izvēle tiem, kas vēlas iekļaut matcha savā kulinārijas piedzīvojumā. jūs varat iegādāties matcha: https://grasole.com/collections/papildai/products/matcha-premium-food-grade-arbata

Hojicha (grauzdēta zaļā tēja):
hojicha ir unikāla zaļās matcha tējas šķirne, pateicoties tās izcilajam pulvera pagatavošanas metodam: zaļās tējas lapu grauzdēšanai un malšanai. Pateicoties šādai sagatavošanas metodei, tēja iegūst izsmalcinātu garšu un izskatu. Tas izceļas no citām japāņu zaļajām tējām, jo tas ir grauzdēts porcelāna traukā uz kokogles, nevis no tvaicētām un maltām lapām, kā tas ir zaļo Matcha tēju sagatavošanas gadījumā. Šī procesa rezultātā tēja iegūst grauzdētu un riekstu garšu, un tās krāsa ir sarkanbrūna. Hojicha pulveris satur mazāk kofeīna, salīdzinot ar tradicionālo Matcha tēju, tāpēc šī tēja ir kļuvusi populāra starp nemeklējošiem enerģiskiem dzērieniem. Šī ir lieliska tēja, lai radītu nomierinošu sajūtu. jūs varat iegādāties hojicha: https://grasole.com/collections/papildai/products/japoniska-hojicha-arbata

Atlikums:

izpētot matcha tēju pasauli, tiek atklāti dažādi garšas, aromāti un sugas. Matcha premium/ceremoniālā un matcha tradicionālā nodrošina izcilu pieredzi, bet matcha katru dienu nodrošina kvalitātes un garšas līdzsvaru. Pārtikas klases matcha ir ideāli piemērota kulinārijas vajadzībām, un hojicha tēja patīk eksperimentēt. Saprotot atšķirības starp šīm matcha tēju veidiem, jūs varat sākt ceļojumu, lai atklātu jums ideālāko: vai jūs meklējat delikātāko tēju vai kulinārijas eksperimentus.

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu grozs ir tukšs

Sākt iepirkties

Izvēlieties