Praleisti turinį

Sievietes veselība. Visbeidzot, visa patiesība par PMS. Kā sev palīdzēt? Dabiski veidi.

Sievietes veselība. Visbeidzot, visa patiesība par PMS. Kā sev palīdzēt? Dabiski veidi. Daudzas sievietes, meitenes katru mēnesi moka vienas un tās pašas nepatikšanas. Dažas dienas pirms menstruācijām galva sāk sāpēt,...

Sievietes veselība. Visbeidzot, visa patiesība par PMS. Kā sev palīdzēt? Dabiski veidi.

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti

Daudzas sievietes, meitenes katru mēnesi moka vienas un tās pašas nepatikšanas. Dažas dienas pirms menstruācijām galva sāk sāpēt, sāk justies slikti, parādās sāpīgs spiediens krūtīs, sajūta un neparastas garastāvokļa svārstības utt. Sākoties menstruālajai asiņošanai un menstruāciju laikā, visi šie simptomi izzūd. Bet pēc četrām nedēļām tas atkal atkārtojas. Mēs esam kā viļņojoša jūra ar veselu emociju skalu.

To sauc par premenstruālo sindromu-PMS, kā rezultātā "dienas pirms šīm dienām" dažreiz kļūst nepanesamas. Tā kļūst par slimību. Sievietes izskatās neparastas un neuzticamas, vaidošas, rīcībnespējīgas.

Premenstruālā sindroma cēlonis tiek uzskatīts par īslaicīgu nelīdzsvarotību hormona estrogēnu un gestagēnu attiecībās menstruālā cikla otrajā pusē. Ja estrogēna darbība saglabājas pārāk spēcīga, sievietei attīstās PMS. Tiek uzskatīts, ka šo sindromu izraisa menstruālā cikla regulēšanas traucējumi ar hipotalāmu starpenes smadzenēs caur ķermeņa iekšējās sekrēcijas "vecāko dziedzeri" (hipofīzes).

Ir nosauktas vienpadsmit sūdzības. PMS- diagnoze tiek veikta, ja ir vairāk nekā piecas sūdzības un turpinās vismaz divus mēnešus. Šie simptomi ietver:

  1. Ļoti nomākts garastāvoklis, bezcerības sajūta.
  2. Skaidras bailes un spriedze.
  3. Izteiktas jūtu svārstības (afektīva labilitāte) piem. pēkšņas skumjas.
  4. Ilgstošs vai ievērojams kairinājums vai aizkaitināmība.
  5. Uzmanības samazināšanās darbam, mācībām, komunikācijai, atpūtai.
  6. Grūtības koncentrēt uzmanību.
  7. Letarģija (garīgās aktivitātes palēnināšanās)
  8. Skaidras apetītes izmaiņas
  9. Bezmiegs (bezmiegs) vai palielināta nepieciešamība gulēt (hipersomnija)
  10. Noguruma sajūta vai nekontrolējama situācija.
  11. Krūšu stīvuma vai pietūkuma sajūta, galvassāpes, locītavu vai muskuļu sāpes.

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti

Šis fizisko un garīgo simptomu komplekss pastāvīgi sākas 7-10 dienas pirms menstruācijas un pats iziet menstruālā cikla pirmajā vai otrajā dienā. Tiek lēsts, ka šis sindroms rodas 40-50% sieviešu, un 5-10% sieviešu tas ir ļoti izteikts.

Bieži vien sievietes, meitenes ar to samierinās.. Bet labā ziņa ir tā, ka mēs varam sev palīdzēt.

Kā mēs varam sev palīdzēt?

Ir zināma viela, kas nāk kopā ar pārtiku, uzņemšana mazina PMS simptomus, un dažreiz, lietojot šīs vielas, PMS sindroma simptomi un pilnībā izzūd.

Tas būtu; Magnija, vit B6, Omega- 6 taukskābes.

Omega-6 taukskābju avots ir sēklas, rieksti, graudaugi, zaļie lapu dārzeņi, auksti spiestas augu eļļas.

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti

Magnija avots ir graudaugi, putraimi, klijas, zirņi, pupas, rieksti. Lielākā daļa magnija ir atrodama augu produktos, īpaši zaļumos, jo tā ir neatņemama hlorofila sastāvdaļa. Lielisks magnija avots ir hlorofilu saturošais "Eliksīrs".

Vit B 6 avots ir kviešu dīgļi, graudaugi, spināti, banāni, zaļās pupiņas, burkāni, olnīcas, saulespuķes. Lielākā daļa Vit B6 cepšanas, vārīšanas laikā sadala pārtiku.

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti

B6 vitamīna ietekmē aknas atkal spēj sadalīt pietiekamu daudzumu estrogēna, kā rezultātā estrogēna līmenis sievietes ķermenī kļūst mazāk augsts.

Magniju raksturo, piemēram, relaksējoša iedarbība uz nervu sistēmu un muskuļiem. Tas var novērst dzemdes muskuļu krampjveida kontrakciju.

Omega-6 taukskābes, kas ir būtiskas mūsu ķermenim, jo no tām organismā veidojas tā sauktie prostaglandīni; Šo "audu hormonu" funkcijas ir ārkārtīgi svarīgas. Prostaglandīna deficīts saasina premenstruālā sindroma simptomus, un, lietojot pārtikas produktus, kas bagāti ar Omega-6, deficītu var novērst.

Fitoterapija

Šīs vielas ietekmē iekšējās sekrēcijas dziedzeru sistēmas regulēšanu.

Stīvie sparģeļi (latīņu. Asparagus recemosus) sakne. Pazīstams arī kā Shatavari.

Iekārta Indijā ir izmantota tūkstošiem gadu, pateicoties tās pozitīvajām un tonizējošajām īpašībām.

Tiek uzskatīts, ka tas satur dabiskos estrogēnus (fitoestrogēnus). Tie ir ieteicami sievietēm reprodukcijas periodā un menopauzes laikā.

Shatavari ir galvenā iekārta ājurvēdā, lai saglabātu sieviešu veselību.

Ķīnas lupata –pazīstama arī kā DONG QUAI (angelica sinensis), kuras saknes satur vielas ar vispārēju stiprinošu un tonizējošu iedarbību. Tas uzlabo asinsriti. Arī šis augs ir pazīstams kā palīglīdzeklis vispārējas aizkaitināmības gadījumā.

Ķīnas russet-a.k.a. REHMANNIA (Rehmannia elata, ķīniešu lapsas)
To lieto kā vispārēju stiprinošu, tonizējošu, asiņošanas apstāšanos un labvēlīgu asinsrades līdzekli. Ķīnas rūsganums pieder adaptogēnu grupai.

Shilajit mumijo (latīņu val. Asfalts ) imunitātei un vitalitātei.

  • Shilajit ājurvēdas mācībās tiek uzskatīts par "rasayana – atjaunojošu spēku", kas palīdz stiprināt fizisko spēku, imunitāti un vitalitāti.

Jauna un unikāla formula "SIEVIETES" (120 kapsulas) - ir īpaši izstrādāta, lai palīdzētu uzturēt normālu sieviešu ritmu. Palīdz uzturēt labu sieviešu hormonālās sistēmas darbību.

*Visas uzskaitītās sastāvdaļas ir iekļautas produkta sastāvā "Sievietēm".

Autogēna relaksācija

Tā ir dziļas relaksācijas tehnika. Var palīdzēt samazināt emocionālā stāvokļa traucējumus PMS sindroma laikā.

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti

VINGRINĀJUMS un KUSTĪBA

Fiziskā slodze - lielisks garīgās un muskuļu relaksācijas līdzeklis. Tam ir arī pozitīva ietekme uz smadzenēm. Fiziskās slodzes laikā izdalās tā sauktie endorfīni (organisma ražotie pretsāpju līdzekļi) Var labāk regulēt sievietes hormonālo vielmaiņu.

EJOT ĀTRĀ SOLĪ

Arvien populārāka fiziskā kustība. Vienkārši ejot ātri, intensīvi vicinot rokas, it kā jūs turētu nūjošanas. Ar ko nav īpaši ērti staigāt visur- pilsētā, parkos, pa šaurākām trasēm, kur ir vairāk cilvēku. Ir nepieciešams vismaz 2-3 reizes nedēļā 30-60 minūtes. un ilgāk. Šāda ātra pastaiga pozitīvi ietekmē ķermeni un dvēseli, tāpat kā skriešana, kas saistīta ar daudz lielāku slodzi.

MĒRĶTIECĪGI MAINĪT SAVUS ĒŠANAS PARADUMUS

Samazinot patērētā sāls daudzumu, kā rezultātā organismā uzkrājas šķidrumi.

Tāpat pēc iespējas vairāk ir patērēt (vēl labāk atteikties) balto rafinēto cukuru, samazināt saldumu un cepumu daudzumu, kas ātri uzsūcas (izvēlieties žāvētus augļus un desertus, kas pagatavoti no dārzeņu, termiski neapstrādātiem produktiem. Receptes var atrast šeit. )

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti Cukura metabolisms prasa lielu daudzumu vitamīnu patēriņu organismā, kas arī palielina magnija izdalīšanos. Jāēd pēc iespējas vairāk dārzeņu, augļu un svaigas pārtikas. Diēta pastāvīgi jāpapildina ar receptēm programmā. ( skatīt šeit) Vienu vai divas dienas pirms "dienām pirms" jums vajadzētu ēst pēc iespējas vairāk neapstrādātas augu pārtikas, dzert ūdeni un zaļos kokteiļus.

Moters sveikata. Pgaliau visa tiesa apie PMS. Kaip padėti

*Ja visi iepriekš minētie pasākumi nepalīdz, sūdzības kļūst spēcīgākas vai sākas jauni slimības simptomi, tad ir pienācis laiks meklēt palīdzību pie sievietes ārsta.

Teksts ir sagatavots atbilstoši avotiem:

Irmgards Nestrojs. Dabiskā medicīna, īpaši sievietēm.

Bongart.Ch.Sievietes retāk kavē darbu slimības dēļ nekā vīrieši.

Olbricht.I. Kas padara sievietes slimas.

Seiferts. magnija un dismenoreja. Iekšā; Medicin- menedžments- magnijs.

Atgriež gumiju www.grazinagum.lt

*Tekstu nedrīkst kopēt vai citādi izmantot bez piekrišanas.

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu grozs ir tukšs

Sākt iepirkties

Izvēlieties