Praleisti turinį

Pelynas

Pelynas, (PELYNAS KAPSULĖMIS)čia                  Kenksmingi organizmai yra rimta sveikatos problema kiekvieno pasaulio šalyje, ne vien tik besivystančiose šalyse. Įvairių rūšių organizmai gali užteršti maistą ir...

Pelynas,

(PELYNAS KAPSULĖMIS)čia                 

Kenksmingi organizmai yra rimta sveikatos problema kiekvieno pasaulio šalyje, ne vien tik besivystančiose šalyse. Įvairių rūšių organizmai gali užteršti maistą ir vandenį, o tada sukelti įvairių sveikatos problemų tiek žmonėms, tiek gyvūnams.

Pelynas turi keletą junginių, iš kurių vienas pagrindinių yra artemizinas, kuris yra atsparus kenksmingiems organizmams.

Šie junginiai sukuria aplinką, kuri yra aktyviai priešiška kenksmingiems organizmams ir neleidžia jiems plisti.

Pelynas
Remiantis neseniai atliktais tyrimais, artemizininas gali nužudyti geležies prisotintas krūties vėžio ląsteles, panašiai kaip tą padaro su maliariją sukelenčiais parazitais.

Todėl pelynas yra puiki, natūrali priemonė, kuri Turi antimikrobinių ir priešgrybelinių savybių
Tyrimai parodė, kad eteriniai aliejai iš pelyno turi antimikrobinį aktyvumą prieš keletą bakterijų padermių, įskaitant ir E.coli bei Salmonella bakterijas.

Pelynas gali ne tik naikinti bakterijas, bet taip pat ir puikiai žudyti grybus, slopina plataus spektro grybų augimą, taip pat pasižymi antioksidacinėmis savybėmis.


Pelynas yra veiksmingas antibiotikas, tad šios žolės arbatos bei užpilai jau nuo senų laikų yra vartojami sutrikus žarnyno ar skrandžio veiklai. Vienas tokių augalų, žinomų nuo senovės - artemisia absinthium (lot.), kartusis kietis. 


Pelyno nauda neapsiriboja vien tik savo poveikiu kenksmingiems organizmams. Pelynas taip pat žinomas, kaip turintis junginių, stimuliuojančių virškinimą bei palaikančių tulžies pūslės funkciją. O vartojant kartu su imbieru nauda ženkliai padidėja.
Pelynas taip pat palaiko sveiką kraujotaką ir ramina sudirgimą.
Mokslininkai įrodė, kad pelynas gali turėti net neuroprotekcinių savybių.
Kaip ir daugelis kitų augalų, pelynas yra koncentruotas antioksidantų šaltinis.
Pelyno vartojimas ir receptai
Pelyną galima įsigyti vaistinėse arba internetinėse parduotuvėse čia, kaip eterinio aliejaus, kapsulių, tablečių, tinktūros ir skystojo ekstrakto formų. Jis taip pat gali būti naudojamas šviežias arba džiovintas.
Geriausias būdas yra vartoti sausos formos pelyną.
Turint žarnyno problemų, pavyzdžiui kirminų ar parazitų, pelyną geriausia vartoti /kapsulių pavidalu.
Rasite čia sumaltą pelyną veganiškose kapsulėse 90 vnt. cia..


Atsikrato parazitų
Pelynas yra naudojamas parazitų iš žarnyno šalinimui, ypač spalinių ir askaridžių. Spalinės yra viena iš labiausiai paplitusių kirmėlinių infekcijų, plintančių per žmonių kontaktą.
Apvalios kirmėlės arba nematodai, yra parazitai, kurie taip užkrečia ir žmogaus žarnyną. Spalinės gali sukelti itin didelį niežulį išangės srityje, o apvaliosios kirmėlės, gali sukelti kosulį, dusulį, pilvo skausmus, pykinimą, viduriavimą, kraują išmatose, svorio kritimą.

Šių parazitų galima atsikratyti natūraliais metodais.

Pelynas

 

Pelyną, arba metėlį, kartųjį kietį, Ajurveda priskiria antiparazitinių augalų grupei (krutigna karma). Jis tinka kovojant su parazitinėmis, bakterinėmis,  grybelinėmis  ir mielinėmis infekcijomis.

Plinijus rašė, kad keliautojas, besinešantis su savimi pelyno, nejaus nuovargio ilgoje kelionėje.

Avicena rekomenduoja gerti pelyno arbatą nuo jūros ligos.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje pelyną kabindavo virš namų durų, smilkydavo patalpas, kad saugotų  šeimas  nuo burtų.

Pelyno arbata geriama ir dirbant sunkų fizinį, protinį darbą, organizmui nusilpus.

Džiovintas pelynas normalizuoja skrandžio veiklą. Geriamas iš ryto, siekiant gerinti virškinimą, kai sergama gastritu,  sumažėję skrandžio sulčių.

Pelynas pasižymi tulžies veiklą skatinančiu, apetitą gerinančiu, uždegimą slopinančiu poveikiu. Pelynu gali būti gydomas alkoholizmas.

Prieskonis vartojamas kaip raminamasis, gydant epilepsiją ir įvairius nervinio pobūdžio susirgimus. Yra stiprus diuretikas, gelbstintis vandenligės atveju. Ramina nervus, mažina nugaros dirglumą, subalansuoja psichiką. Turi teigiamą poveikį, gydant onkologines ligas.  Pelyno milteliai puikiai  padeda užgyti žaizdoms.

Labai svarbu kasdien vartoti  pelyną. Arbatinį šaukštelį pelyno  maišome su medumi arba  stikline  karšto vandens profilaktiškai, nuo onkologinių ligų. Jei keliaujame i tropines šalis - pasiimkite malto pelyno maišelį, kasdien gerkite arbatą tuščiu skrandžiu, ir išvengsite problemų dėl žarnyno infekcijų.

Norint isigyti Pelyna Kapsulėmis >spauskite čia<

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti