Praleisti turinį

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa Pavasarį daugelis jaučiamės pastorėjusios, apsunkusios, praradusios energiją ir ne tokios gražios..Kaip atgauti jėgas ir kūno linijas? Išbandykit autorines Gražinos Gum detoksikacinės mitybos dalį.. Po...

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Pavasarį daugelis jaučiamės pastorėjusios, apsunkusios, praradusios energiją ir ne tokios gražios..Kaip atgauti jėgas ir kūno linijas? Išbandykit autorines Gražinos Gum detoksikacinės mitybos dalį..

Po detoksikacijos greičiau krinta svoris, padaugėja energijos, atsigauna oda, plaukai, pagerėja protinė veikla, sulėtėja senėjimo procesai, kadangi iš organizmo šalinamos kenksmingos medžiagos-toksinai.

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Detoksikacinės mitybos planas sudarytas itin kruopščiai. Gausite visų reikalingų maistinių medžiagų ir energijos, nejausite alkio, diskomforto, priešingai nei iš alinančių, mažą maistinę vertę turinčių dietų. 

Kokia nauda organzimui?

Tokia mityba, paremta šarminiu augaliniu maistu padeda pašalinti nuodingas medžiagas ne tik iš virškinamojo trakto, bet ir iš organzimo audinių bei ląstelių. Tokiu būdu atkuriama šarmų ir rūgščių pusiausvyra, prislopinamas grybelių, bakterijų augimas, sumažėja gleivių, prisikaupiančių ant gaubtinės žarnos sienelių ir trukdančių pasisavinti naudingąsiais medžiagas (dar geresni rezultatai, papildomai naudojant  "Švara" arba "Slim Wella")

Be to, organzimas gauna daugiau energijos, gerėja bendra jo būklė. Kadangi kartu su šarminančiu maistu gausite visaverčio maisto, kuriame gausu aktyvių fermentų. Tokia mityba padeda atkurti ir pagerinti virškinimo fermentų veiklą bei žarnyno mikroflorą, kuri yra geros medžiagų apykaitos, puikios savijautos, energijos, grožio, ilgo, be ligų gyvenimo pagrdindas. Programą tęsti reikėtų ne mažiau nei 3-7 dienas arba net 14-21dieną. Organizmą detoksikuoti naudinga kas ketvirtį- sezonų kaitos riboje.

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Ne paslaptis, kad organzimas reikalauja nesveiko maisto, kai jam stinga būtinų vitaminų, mineralų. Nenustebkite, kad po programos norėsite sveikesnio, kitokio maisto. Taip nutinka dėl to, kad atsikratę metų metus kaupto šlamšto mūsų kūnas pagaliau pradeda susigaudyti, ko jam iš ties reikia ir trūksta. Tada pirmenybę teikia ne pyragaičiams, kepsniams, o sveikesniems produktams. Išmoksite pastebėti tikruosius kųno poreikius, ir nejučia susiformuos nauji, sveiki mitybos įpročiai.

Žarnynas šalina ne tik maisto atliekas, bet ir mirusias mūsų organizmo ląsteles ir audinius. Jeigu jos nepašalintos, tai sukelia baltymų irimą, kuris didina toksemiją – kraujo apnuodijimą arba acidozę – rūgštingumo didinimą. Tokių organizmo atliekų susikaupimas kenkia mūsų sveikatai gerokai daugiau nei manoma, todėl jų pašalinimas yra viena iš svarbiausių priemonių, siekiant teigiamų rezultatų.

Žmogaus organizme gyvena blogosios ir gerosios bakterijos. Gerosios bakterijos klesti deguonies praturtintoje terpėje. O blogosios bakterijos, vėžio ląstelės, infekcijos, virusai, parazitai bei grybai renkasi anaerobinę, t.y. mažai deguonies turinčią aplinką, joms yra labai sunku išgyventi deguonies prisotintoje aplinkoje.

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Todėl yra labai svarbu papildyti savo kūną šiuo mums gyvybiškai svarbiu elementu – deguonimi. Taip pat labai svarbu atstatyti fermentų trūkumą, kris atsiranda maitinantis rūgštiniu maistu-kepimas, pervirimas, skrudinimas, miltiniai, pieno produktai bei gausi gyvūninės kilmės produktų mityba.

Ši detoksikuojanti programa pagrįsta šarmine mityba. R.O.Youngo ir Sh.Redford knygoje "The Ph miracle" puikiai pateikta jos esmė. Žmogaus savijauta, odos būklė, energingumas priklauso nuo ph terpės, todėl reikia ją pirmiausią tinkamai atstatyti bei stengtis ją palaikyti. Pvz.dėl sutrikusių rūgščių kiekio skrandyje prasideda įvairios virškinimo trakto ligos.

Ko turėtume atsisakyti detoksikacijos periodu?

Labiausiai organzimą rūgština baltų kvietinių miltų gaminiai, baltas rafinuotas cukrus, saldaus pieno produktai, kava, alkoholis, ir be abejo stresas.

Taip pat valymo periodu atsisakyti gyvūninės kilmės produktų; mėsos, žuvies, kiaušnių, kepto, skrudinto, koncervuoto, perdirbto maisto. Kavą keičiame į pu-erh ar matės arbatą.

Būtų labai naudinga kartu su mityba naudoti organzimą valančius ir tuo pačiu atstatančius ir stiprinančius produktus- rinkinius.

Verminus-gerti po arbatinį šaukštelį su nedideliu kiekiu vandens prieš pietus ir vakarienę (greičiau padės apvalyti nuo bakterijų, virusų, gleivių) Tinka naudoti vaikams ir šeimos nariams profilaktiškai jei namuose auginate gyvūnėlius, kurie yra virusų, parazitų nešiotojai.

Švara- skaidulų mišinys-žarnyno šluota. Slim Wella- sveikesniam lieknėjimui. Juos naudoti po 1-2 v.š išmaišant šilto vandens stiklinėje, gerti tarp valgymų. Galima berti į kokteilius, kaip tirštintoją.

Eliksyras- šarminantis, specialių augalų mišinys organizmo stiprinimui. Tinka vaikams. Green Ambrosia- suaugusiems.Geriami su vandeniu ryte, tarp valgymu. Padeda esant refliuksui.

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Reikalingos virtuvėje priemonės maistui gaminti

Jums prireiks plakiklio (kokteilinė/blenderis) smulkintuvo, trintuvės, pjaustymo lentelių, peilių, sandarių indų maistui laikyti. Atsižvelgiant į organizmo užterštumą, savijautą, ir poreikius, detoksikacinės mitybos plano geriausiai laikytis bent 3-7d. Didžiąją maisto dalį galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, neštis į darbą, studijas ar mokyklą.

Pusryčiai

Ryte geriame šilto vandens stiklinę su pusės citrinos sultimis.

1 diena. Organizmą valanti mitybos programakokteilis "Vitaminų įkrova"

ypatingai gaivus, gardus..

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

2 vnt kivi,

1 obuolys,

2 cm. imbiero (jei ruošiate vaikams, galite dėti mažiau)

0,5 laimo su žievele,

Saldinti galite a.š medaus. jei norite švelnesnio skonio, dėkit banano.

Ingredientus dedame į blenderį, pilame vandens iki apsėmimo, plakame iki vientisumos.

skanaus ir į sveikatą :) 

Papildomai labai tinkantis organizmo šarminimui "Eliksyras"

PIETŪS
 

Saulėgrąžų užtepas itališkai

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Labai greitai paruošiamas, sotus ir gardus. Šiame recepte pagrindą sudaro saulėgrąžos, o 50 g saulėgrąžų turi visos dienos geležies normą. Be to, sėklų įsisavinimas didesnis jas išmirkius vandenyje.

Porcijų skaičius:  4-6

Ingredientai:

300 g saulėgrąžų (mirkytų 6-8 val. vandenyje)
1 vidutinė morka
pusė paprikos
5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
0,5 a. š. druskos
pusės citrinos sulčių
1/4 a. š. kajeno
1/4 a. š. juodųjų pipirų
1 a. š. itališkų žolelių mišinio

Gaminimas:

sudedame visus komponentus į maisto smulkintuvą-kombainą S raidės formos peiliuku. Sumalame iki vientisos masės. Užtepėlę galima tepti ant agurko, cukinijų, džiovintų duonelių.

Valgome kartu su aštria pomidorine sriuba!

 Aštri pomidorinė

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

Porcijų skaičius:  1
Gaminimo laikas: 7 min

Ingredientai:

2 pomidorai
1 agurkas
0,5 avokado
0,5 paprikos
2 skiltelės česnako
1 a. š. druskos
0,5 a. š. kajeno
vandens
liucernos daigų papuošimui

Gaminimas:

visus komponentus sudedame į blenderį, vandens pilame tiek, kad apsėmtų produktus – viską sumalame. Patiekiant galite į lėkštę suberti pomidorų pjaustytų kubeliais ir papuošiame liucernos daigais. Jei norite, kad sriuba būtų dar sotesnė – kartu į blenderį įdėkite saujelę saulėgrąžų sėklų mirkytų kelias valandas vandenyje. Galite ruošti su karštu vandeniu arba pašildyti.

Valgome kartu su saulėgrąžų užtepu!

Vakarienė
Brokolių salotos su ananasiniu jogurtu
1 diena. Organizmą valanti mitybos programa
1 diena. Organizmą valanti mitybos programa
Puikus derinukas.. Brokoliai itin maistingi. Kad jų maistinė vertė išliktų, rekomenduoju ruošti juos būtent taip...

Ingredientai:

1-1,5 stiklinės susmulkinto brokolio
1/4 cukinijos
50-100 g saulėgrąžų daigų (galite keisti kitais daigais)
1/4 granato sėklų
1/4 citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Gaminimas:

Brokolius apšlakstyti citrinos sultimis ir druska. Gerai išmaišyti, įtrinti druską į brokolius, kad  šie suminkštėtų.
Kitus ingredientus sumaišyti kartu su brokoliais. Išskyrus granatų sėklas, kuriomis apibarstysime salotas. 
Gaminame padažą:
Ananasinis jogurtas
0,5 ananaso skritinėlio
0,5 avokado
1/4 a.š druskos
0,5 a.š kajeno arba čili
Blenderiu sumalame visus komponentus iki vientisos konsistencijos. 
Ant paruoštų daržovių supilame jogurtą ir apibarstome granatų sėklytėmis.
! Tarp valgymų naudoti "Slim Wella"! stiklinėje šilto vandens išmaišyti 1-2 v.š 
Jei norite daugiau receptų, naudingų patarimų bei tęsti detoksikacinę programą, žiūrėkite čia: www.grazinagum.lt 

Šiuo metu mitybos programas galite įsigyti rinkiniuose kartu su produktais iš linijos "Ilgam gyvenimui", kurie padės Jūsų organzimui pasijausti dar lengvesniais, sveikesniais ir kupinais energijos :) Rinkinius rasite čia:

Kad būtume sveiki ir laimingi :) Gražina Gum

www.grazinagum.lt

1 diena. Organizmą valanti mitybos programa

 

 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti