Praleisti turinį

HORMONAI. 2 dalis.

  ESTROGENAS – moteriškumo ir grožio hormonas. Estrogenas yra geriausiai žinomas moteriškas lytinis hormonas, gaminamas kiaušidėse. Jis tiesiogine prasme kuria moterį. Išties, būtent šio stebuklingo hormono dėka figūra įgauna mielų...

  ESTROGENAS – moteriškumo ir grožio hormonas.

Estrogenas yra geriausiai žinomas moteriškas lytinis hormonas, gaminamas kiaušidėse. Jis tiesiogine prasme kuria moterį. Išties, būtent šio stebuklingo hormono dėka figūra įgauna mielų moteriškų apvalumų, o charakteris – lankstumo, švelnumo ir emocionalumo.

Gražiosios žmonijos pusės atstovų išvaizda priklauso ir nuo estrogeno kiekio organizme. Trūkstant kolageno skaidulos pradeda irti, o tai sukelia raukšles.

Moteriškas hormonas pagreitina ląstelių atsinaujinimą, išsaugo jaunatvišką odą, plaukų blizgesį ir spindesį, saugo kraujagysles nuo cholesterolio nuosėdų.

Savo ruožtu, šios medžiagos trūkumas sukelia makšties gleivinės sausumą, kuris sukelia skausmą, deginimą ar dėmių atsiradimą lytinių santykių metu.

Praėjus trejiems penkeriems metams po menopauzės, šio hormono trūkumas gali sukelti kaulų retėjimą (osteoporozę) ir, atitinkamai, kaulų lūžius.

Beje, estrogeno trūkumas moterų organizme po 45 metų yra viena iš kraujagyslių aterosklerozės priežasčių, dėl kurios padidėja krūtinės anginos, miokardo infarkto ir insulto rizika.

Kitas klastingas šio hormono trūkumo simptomas yra padidėjęs plaukų augimas ten, kur to tikrai nenorite, tai yra ant rankų, kojų ir veido.

Somatotropino perteklius vaikystėje ir paauglystėje skatina augimą, suaugusiems gali padidėti nosis, smakras ir sąnariai.

Dėl natūralios somatotropinio hormono gausos nėštumo metu šiek tiek padidėja veido bruožai, pėdos, rankos, tačiau po gimdymo visi pokyčiai išnyksta savaime.

  TESTOSTERONAS yra jėgos ir seksualumo hormonas.

Šis moterų hormonas gaminamas antinksčių liaukose. Normaliai sveikatai pakanka nedidelio kiekio. Būtent jis verčia mus jausti seksualinį potraukį, daro mus atkaklius ir kryptingus.

Dėl testosterono pertekliaus moters organizme kiek didesnis raumenų augimas, charakteris įgauna greito temperamento ir agresyvumo bruožus, oda tampa šiurkštesnė ir riebesnė, atsiranda spuogų.

Testosterono trūkumas veikia tik seksualinį potraukį, lytinis potraukis ir susidomėjimas žinoti savo ugnį.

  TIROKSINAS - figūros ir proto hormonas.

Tiroksinas sintetinamas skydliaukėje, reguliuoja medžiagų apykaitos ir mąstymo greitį, todėl visiškai ir visiškai veikia mūsų svorį bei mąstymo procesus.

Reikiamas tiroksino kiekis suteikia kūnui harmonijos, odai – glotnumo, judesiai tampa vikrūs ir grakštūs.

Hormono perteklius prisideda prie svorio mažėjimo ir nenormalaus lygio, kai moteris praranda savo natūralias formas. Be to, padažnėja širdies plakimas, kankina nemiga, persekioja nuolatinis nerimas, nesugebėjimas susikaupti.

 

  INSULINAS – saldaus gyvenimo hormonas.

Insulinas gaunamas iš kasos ir lygiagrečiai „stebi“ gliukozės kiekį kraujyje. Būtent jis suskaido visus mūsų valgomus angliavandenius, įskaitant saldumynus, ir iš jų gautą gliukozę (energijos šaltinį) siunčia į audinius. ️ Kai kurie žmonės nuo gimimo gamina mažiau insulino arba jis nėra toks aktyvus kaip kiti.

 Kai į organizmą patenka daugiau miltų ir saldumynų, nei sugeba perdirbti insulinas, gliukozės perteklius ima labai neigiamai paveikti ląsteles ir kraujagysles. Taip vystosi diabetas.

NORADRENALINAS – drąsos ir įniršio hormonas.

Organizme jo nėra nuolat, streso metu gaminasi antinksčiuose. Tikrai ne kartą esate girdėję apie vadinamąjį baimės hormoną, skatinantį pavojaus akimirkomis ieškoti išsigelbėjimo.

Norepinefrinas turi priešingą poveikį: plečia kraujagysles, kraujas veržiasi į galvą, o tai kartais prisideda prie genialių idėjų atsiradimo, veidą užlieja ryškūs skaistalai, išsilygina raukšlės, spindi akys, o moteris atrodo kaip siaubinga. ir graži deivė, sėkmingai išsprendžia visas problemas ir tuo pačiu puikiai atrodo bei kietai miega naktimis.

  Oksitocinas yra priežiūros hormonas.

Šį hormoną gamina antinksčiai. Dideliais kiekiais oksitocinas patenka į kraują po gimdymo gimdos susitraukimo metu, sukeldamas daug meilės ir švelnumo.

Moters organizmas į bet kokį stresą reaguoja išskirdamas oksitociną, todėl ieškome palengvėjimo nuo ilgesio ir nerimo, įtemptai rūpinamės vyru ir vaikais, rūpinamės sena vieniša kaimyne ar pasiimame benamį kačiuką.

Oksitocino trūkumas sukelia nuolatinį dirglumą, o kartais ir dažną depresiją.

www.grazinagum.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti