Praleisti turinį

Podagra- ponų liga.

Podagra nuo seno podagra buvo vadinama "ponų liga". Būtent pasiturintys galėdavo sočiai, riebiai valgyti.  Podagra – tai lėtinė medžiagų apykaitos sutrikimo liga, kuria sergant kraujyje ir kituose organizmo skysčiuose labai...

Podagra

nuo seno podagra buvo vadinama "ponų liga". Būtent pasiturintys galėdavo sočiai, riebiai valgyti. 

Podagra – tai lėtinė medžiagų apykaitos sutrikimo liga, kuria sergant kraujyje ir kituose organizmo skysčiuose labai padidėja šlapimo rūgšties kiekis. Kas būdinga šiai ligai? Kaip palengvinti jos eigą? Kas svarbiausia šios ligos profilaktikai? Apie tai papasakojo Kauno medicinos universiteto klinikų šeimos gydytojas Gediminas URBONAS. 

Podagra- ponų liga.

Ši reumatinė liga atsėlina lėtai ir netikėtai. Dažniau ji aplanko tuos, kurie mėgsta skaniai, riebiai ir gausiai pavalgyti, dažnai išgeriančius alaus, degtinės ar brendžio. Tačiau tai nėra taisyklė, kartais polinkis sirgti šia liga yra perduodamas genetiškai. Podagra gali susirgti ir tie, kurie taisyklingai maitinasi, retai vartoja alkoholinius gėrimus ir pan.
Pasak specialistų, ligą sukelia nuodingųjų medžiagų – purinų –perteklius, sukeliantis sąnarių uždegimą (susikaupusi šlapimo rūgštis patenka į pirmojo pėdos piršto sąnario skystį ir ten kristalizuojasi). 
Kodėl podagros liga labai susijusi su maistu, kurį mes vartojame? Atsakymas paprastas. Mat dauguma gyvulinės kilmės maisto produktų, tokių kaip kiauliena, lašiniai, tamsus alus, degtinė ir pan., turi purinų. Būtent ši medžiaga, kaip jau minėta, ir transformuojasi į šlapimo rūgštį, kuri vėliau ir sukelia sveikatos sutrikimus.

Tinkama mityba – svarbiausia ligos profilaktika

Podagra- ponų liga.
Šlapimo rūgšties perteklius padidina arterinio kraujo spaudimą, širdies ir kraujagyslių ligų, tulžies pūslės akmenligės riziką.

Ypač pavojinga, kad rūgšties perteklius gali sukelti inkstų uždegimą – nefritą.
Norint išvengti visų išvardytų sveikatos sutrikimų, reikia kuo greičiau ir atsakingiau pakeisti senuosius gyvenimo įpročius.

Tai nėra lengva, bet verta dėl sveikatos pasistengti. 


Visų pirma, sumažinkite ar net visiškai atsisakykite riebios mėsos bei alkoholinių gėrimų. Pamirškite alaus skonį, nes sergant podagra jo gerti negalima. Kodėl? Alus turi daug purinų.

Taip pat reikėtų vengti vištienos, kiaulienos ar kalakutienos kepenų,  stiprių sultinių, konservuoto, perdirbto maisto.

Vietoj rūgštinančios kavos, rinkitės augalines, daug energijos suteikiančias Detox Tea bei Energy Tea. Šios arbatos ne tik suteikia sveikos, ilgai išliekančios energijos, nesukelia nerimo kaip kava bet ir šalina išpūsto pilvo simptomus, mažina poreikį saldumynams, maitina ir gerina smegenų bei viso kūno kraujotaką. Turi atmintį gerinančių savybių. Tai naujos karto funkcinės arbatos. Kurios turi gydančių, antioksidantų, jauninančių organizmą augalų savybių. Sudėtyje yra tokie augalai kaip matča, čaga grybas, ginko biloba ir kt.

Podagra- ponų liga.

O kokių produktų reikėtų valgyti daugiau?
Tai įvairios daržovės, vaisiai, riešutai, kruopos. Kuo daugiau žalių vaisių, daržovių, nes tada organizmo rūgštinė reakcija pavirs šarmine ir nesikaups šlapimo rūgštis. Beje, vaisiai mažina purinų kiekį ir padeda išvengti priepuolių. Gera naujiena ir ta, kad prieskonių galite neriboti.
Kovos su šia liga taisyklė: kuo daugiau vandens ir laikytis dietos. iš Sveikaszmogus.lt

Podagra- ponų liga.

Taip pat rekomenduojam gerti organizmą šarminančius mišinius, tokius kaip „Eliksyras“  bei antiparazitinius- „Verminus“ Vartoti arbatą "DETOX TEA". is www.grasole.com Padės išsivaduoti iš kavos priklausomybės, kuri itin rūgština organizmą. Atima mineralus, išveda kalcį..

Taciau jei turite tikslą- itin išvalyti, atstatyti , sustiprinti organizmą-tada Jums tiktų "RESTART BOX" programa. Visi reikalingi papildai kartu su instrukcija bei dviejomis elektoninemis šarminės mitybos reeptų knygomis. visus produktus ir programas rasite el.krautuveje www.ilgamgyvenimui.lt

 

Podagra- ponų liga.

 Bei taikyti šarminės mitybos patiekalus, kurių receptus rasite elektorinėje knygoje „ 7 dienų super detox mitybos programa". Knygynuose rasite tinkančias knygas. Receptai bei naudingi patarimai kaip padėti šarminti ir atstatyti organizmą maisto pagalba naujoje spausdintoje knygoje „Super Sveikata“, „3 dienų super detox mitybos programa“, gerkite šarminančius kokteilius su receptais iš knygos „3 dienų kokteilių programa“. MITYBA-GALINGA JĖGA, KURI GALI SUSARGDINTI IR PAGYDYTI.

ilgamgyvenimui.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti