Praleisti turinį

Sveiki pusryčiai. Avižinė košė su daržovėmis.

Sveiki pusryčiai. Avižinė košė su daržovėmis. Avižų nauda mūsų sveikatai. Jose gausu svarbių žmogui mineralų ir vitaminų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A,...

Sveiki pusryčiai. Avižinė košė su daržovėmis.

Avižų nauda mūsų sveikatai.

Jose gausu svarbių žmogui mineralų ir vitaminų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.

Avižinė košė- puikus baltymų ir ląstelienos šaltinis, ją valgant gerėja medžiagų apykaita, auga raumenų masė. Vienoje avižinės košės lėkštėje yra ketvirtadalis visos paros ląstelienos kiekio, o trijuose ketvirtadaliuose stiklinės avižinių dribsnių – ląstelienos paros norma. Fluoras ir kalcis, esantys avižose, reikalingi formuojantis kaulams, geležis – kraujo gamybai, mažakraujystės profilaktikai. Avižos – puikus antioksidantas.

Avižinę košę galima mėgauti ne tik su vaisiais ir uogomis, bet ir su daržovėmis.

Ruošiame :)

Sveiki pusryčiai. Avižinė košė su daržovėmis.

Maistingiausia yra tikros avižos- ne dribsniai.

Jas užmerkti iš vakaro. Ryte pavirti 15 min. Gardinti šaukšteliu ghi sviesto ar kedro aliejumi, žiupsneliu druskos. Sumalti blenderiu-trintuvu.

Ant garu atskirai trumpai garinti daržoves; brokoliai, žirniai su ankštimis ar cukinija, tink briuselio kopūstai. Patiekiant, apibarstyti kedro riešutais.

Tokia avižinė košė bus itin gardi, gurmaniška -nekelia insulino. kas itin svarbu, siekiant ar gydant organizmo uždegimus, ligas.

RECEPTAS IŠ KNYGOS Gražina Gum "SUPER SVEIKATA"

Į sveikatą :) dar daugiau maistingų receptų rasite knygose bei bloge www.grazinagum.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti