Praleisti turinį

Laukiniai maistingieji augalai- GARŠVA

Garšva Turi sąvybę šarminti organizmą. Tai ypatingai naudinga pavasarį, kai siekiame išvalyti-detoksikuoti organizmą po žiemos. Jose itin daug vic, mineralinių medžiagų -kalcio, kalio, eterinių aliejų ir kt.  Garšvos žolynų preparatai...

Garšva

Laukiniai maistingieji augalai- GARŠVA

Turi sąvybę šarminti organizmą. Tai ypatingai naudinga pavasarį, kai siekiame išvalyti-detoksikuoti organizmą po žiemos. Jose itin daug vic, mineralinių medžiagų -kalcio, kalio, eterinių aliejų ir kt.

 Garšvos žolynų preparatai nuo seno naudoti gydyti podagrai. Taip pat minimos reumatą, artritą gydančios, šlapimo pūslės, žarnyno sutrikimus šalinančios, šlapimą varančios bei kraujo spaudimą mažinančios garšvų savybės. 

Paprastosios garšvos rūšies mokslinis pavadinimas- podagraria- susietas su augalo gydomosiomis savybėmis. Viduramžiais paprastosios garšvos laikytos vienais iš veiksmingiausių vaistinių augalų nuo tuo metu tarp aukštuomenės atstovų, vienuolių ir šventikų paplitusios ligos - podagros. Ji kyla dėl organizme sutrikusios šlapimo rūgšties apykaitos. Šia liga dažniausiai suserga nutukę, daug purininių medžiagų turinčio maisto(riebios mėsos, žuvies) vartojantys žmonės. Viduramžiais aukštuomenė ir vienuoliai valgė daug riebaus maisto. Paprastosios garšvos labai vertintos kaip maistiniai ir vaistiniai augalai, daug jų auginta vienuolynų daržuose ir soduose.

Laukiniai maistingieji augalai- GARŠVA

Šiuolaikinėje medicinoje šių augalų preparatais gydomas reumatas, artritas, šlapimo pūslės ir žarnyno sutrikimai, garšvos mažina kraujo spaudimą, vartojamos kaip šlapimą varanti priemonė.

Garšvų lapus galima rinkti nuo pat pavasario iki rudens kol jie dar žali.

Ruoškime žaliuosius kokteilius, dėkime į salotas, naudokime padažams, užtepams, sriuboms ruošti. Galite pradėti šaldyti bei džiovinti žiemai, kaip vaistą ir maistą.

Žalieji kokteiliai yra vienas iš maistingiausių gėrimų, kuriuos galite ruošti kiekvieną rytą.

Gerti galite ryte vietoj pusryčių, prieš pusryčius, tarp valgymų, galite daryti dienos ar kelių dienų iškrovos dienas geriant žaliuosius bei kitus maistingus kokteilius.

Kaip ruošti žaliuosius kokteilius?

Įkokteilinę-trintuvą dedame

obuolį, apelsiną, bananą, saują garšvų, pilame vandens iki apsėmimo. Plakame iki vientisos konsistencijos.

Laukiniai maistingieji augalai- GARŠVA

ruošiame "garšvų pesto" arba užtepėlė,

Laukiniai maistingieji augalai- GARŠVA

itin maistingas užtepas. naudoti galima ne tik kaip užtepėlę, bet ir kaip padažą salotoms, patiekalams gardinti.

1/4 stiklines saulėgrąžų sėk

1/4 moliūgo sėklų

sauja garšvų

2-3 vnt mazieji pomidorai

1/4 raudono svogūno

1 a.s kario

1/4 a.s kajeno

1 a.s balzamiko padažo (naudoju su melasa, tirštą)

1/4 a.s druskos

dedame ingredientus į trintuvą. Malame iki vientisos konsistencijos. Šaldytuve galima laikyti iki 2-3  parų. Jei užtepo lieka daug, galite šaldyti ar džiovinti džiovintuve-kaip duoneles.

Esmae paruošę Jums SUPER maistinių medžiagų įkrovą, kai naudojate "Eliksyrą" kurio sudėtyje yra gausu visų maistingiausių mineralų, reikalingų organizmui medžiagų, bei tin geras įsisavinimas. Šarmina ir maitina organizmą. Naudokite profilaktiškai. Taip pat esant kraujo ar sąnarių problemoms, energijos stokai, po ligų, refliuksui ir kt.  Gerti su vandeniu rytais, berti plakant kokteilius. Tinka sportuojant. 

Laukiniai maistingieji augalai- GARŠVA

dar daugiau informacijos apie maistinguosius laukinius augalus, žaliuosius bei maistingus kokteilius galite sužinoti knygoje Gražina Gum ''3 dienų kokteilių programa + maistingų kokteilių receptai". Spausdintą knygą rasite knygynuose. Čia rasite elektroninę versiją;

 

dar daugiau vertingos informacijos apie augalus bei augalinę/šarminančią mitybą rasite čia; www.grazinagum.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti