Praleisti turinį

PROBIOTIKAI- GEROSIOS BAKTERIJOS - SVEIKA MIKROFLORA ; Kimči-korėjietiškai fermentuotos daržovės. Lietuviškas variantas.

KIMČI Pavyko ir net labai gerai pagaminti "kimči"👌 Ruošiau iš lietuviško kopūsto, nes man jis gardžiausias :)) Kimči- tradicinis Korėjiečių virtuvėje ruošiamas užkandis- fermentuotos daržovės, kuriose itin gausu fermentų, kurie...

KIMČI

Pavyko ir net labai gerai pagaminti "kimči"👌

Ruošiau iš lietuviško kopūsto, nes man jis gardžiausias :))

Kimči-korėjietiškai fermentuotos daržovės. Lietuviškas
Kimči- tradicinis Korėjiečių virtuvėje ruošiamas užkandis- fermentuotos daržovės, kuriose itin gausu fermentų, kurie padeda virškinimui bei gausu gerųjų bakterijų-probiotikų, kurios itin palankiai veikia žarnyno mikroflorą.

Būtent tinkamai fermentuotos daržovės gydo organizmą. Neleidžia kauptis toksinams bei šalina juos. Tokiu būdu, sergame mažiau ir rečiau.

 Fermentuotos daržovės labai maistingos, jose fermentų yra daugiau negu žaliose, jos turi ir mūsų organizmui reikalingų probiotikų, mineralų.

Gerosios probiotikų bakterijos ir fermentai gerina žarnyno veiklą, dalyvauja kraujo valymo procesuose, padeda sureguliuoti svorį, suteikia energijos, normalizuoja kūno pH, padeda pašalinti teršalus, todėl fermentuoti produktai yra būtina kiekvienos detoksikacijos programos dalis.

Reguliariai vartodami tokius produktus pastebėsite, kad pagerėjo imuninė sistema, virškinimas.
Geriausių rezultatų pasieksite įtraukę fermentuoto maisto produktus į savo kasdienį valgiaraštį: dėkite jų į salotas arba vartokite kaip garnyrą.

Fermentuotas maistas itin dera ir yra gerai virškinamas su krakmolingais ir baltyminiais produktais. Beje, dar vienas privalumas – reguliarus fermentų vartojimas padės kontroliuoti potraukį saldumynams: jūs visada jausitės sotūs ir aptetitas sumažės.

PARUOŠIMAS; Baltagūžiai Kopūstai, morkos, baltas ridikas, kaliaropė.

supjaustyti kopūstus, morkas, ridiką bei kaliaropę sutrinti-burokine tarka.

Užpilui: SUTRINTI ; čili, imbieras, karis, j.pipirai, česnakas, druska, kalendra, kuminas🌶

 

DĖMESIO- dažnai ir daugumai "pučia" pilvą valgant fermentuotą maistą-rauintus kopūstus ir kt daržves. .

Kodėl?

Tai parodo, kad yra netinkama žarnyno mikroflora.  Būtina valyti toksinus, parazitus, kad būtų galimybė gyventi gerosioms bakterijoms. Tada nejausite jokio pilvo pūtimo.

Vartokite antiparazitinius papildus. VERMINUS ir PELYNAS , JUODASIS RIEŠUTAS , RYTE HERBAL VINEGAR ir DETOX TEA- vietoj kavos.  patogiose vartoti kapsulėse. PROGRAMA PADES PAKEISTI MIKROFLORĄ. Venkite cukraus, kavos, kvietinių kepinių, pieno pr. čia;

Išsamesnis receptas;

Kadangi ne sezono metu, vertinu labiau vietines sezonines daržoves, tad ruošiau taip:

Kimči-korėjietiškai fermentuotos daržovės. Lietuviškas

Baltagūžį kopūstą supjausčiau kubeliais/kvadratėliais. Juos sumaigiau su druska- pagal ruošiamą kiekį. Vienai galvai kopūsto maždaug naudojau valgomą šaukštą druskos, padaužiau mediniu grūstuvu. Na kaip ruošia tradicinius kopūstus :) Esmė, kad greičiau suminkštėtų..

Atskirai supjausčiau gabaliukais vieną kaliaropę, sutarkavau burokine tarka porą morkų. Vieną baltą ridiką sutarkavau šiaudeliais. Visas daržoves sumaišiau kartu, padaužiau mediniu grūstuvu. 

Užpilas. Į blenderį/ kokteilinę sudėjau kelis gabalėlius balto ridiko, porą džiovintų čili ankščių, porą česnako skiltelių, imbiero šaknies, šaukštelį j.pipirų, šaukštą medaus, arbatinį šaukštelį kario, maltos kalendros ir malto kumino, Sutryniau iki vientisos konsistencijos. DĖMESIO-JEI NETURITE GALINGO BLENDERIO- VISUS KOMPONENTUS SUTARKUOTI, SUMAIŠYTI KARTU SU KOPŪSTAIS. 

Gautą masę užpyliau ant daržovių ir dar kartą gerai išmaišiau. Viskas.

Procesas vyko metaliniame puode. Uždengiau dangtį ir palikau virtuvėje kambario temperatūroje tris paras. Paragavau ir nustebau :)) Skonis fantastiškas, minkštumas daržovių idealus.. Valgomos su viskuo. Galite dėti į sriubą, salotas, prie bet kokio kito patiekalo, galite patiekti kaip užkandį, salotas ir kt..

Dar daugiau sveikatinančių, detoksikuojančių, liekninančių receptų rasite čia

į sveikatą ir skanaus :) Gražina Gum

www.grazinagum.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti