Praleisti turinį

Moliūgai. Perlinių kruopų nauda. Vegan paella su moliūgais ir perlinėm kruopom.

  Moliūgai - super daržovė! Padės ne tik atsikratyti papildomų kilogramų, bet ir sustiprins sveikatą bei padės atjaunėti. Jie pakankamai sotūs – iš moliūgų galima pagaminti daugybę skanių bei naudingų...

 

Moliūgai - super daržovė!

Padės ne tik atsikratyti papildomų kilogramų, bet ir sustiprins sveikatą bei padės atjaunėti. Jie pakankamai sotūs – iš moliūgų galima pagaminti daugybę skanių bei naudingų patiekalų.

Moliūgai. Perlinių kruopų nauda. Vegan paella su moliūgais

Moliūgai padės pamažu iš organizmo pašalinti skysčių perteklių. Tai turės teigiamos įtakos kepenų bei inkstų veiklai, pagerins veido spalvą. 

Moliūguose aptinkamas vitaminas T padeda mūsų organizmui geriau pasisavinti riebų ir sunkų maistą. Jis užkerta kelią riebalų kaupimuisi ant juosmens. 

Dietologai praturtinti moliūgais mitybą rekomenduoja visiems žmonėms, turintiems antsvorio. Moliūgų dieta padės efektyviai sulieknėti ir nepadarys jokios žalos sveikatai.

Moliūgų dietą galima pavadinti rudenine, nes šios daržovės sunoksta būtent rudenį. Jų privalumas ir tas, kad moliūgus galima ilgai saugoti. Taigi šios dietos galima laikytis beveik devynis mėnesius per metus. 

Moliūgai. Perlinių kruopų nauda. Vegan paella su moliūgais

Specialistų teigimu, moliūgai yra idealus produktas, norint sulieknėti. Moliūgai turi daugybę naudingų savybių: padeda pašalinti iš organizmo toksinus, efektyviai valo organizmą, stiprina imunitetą, apsaugo nuo pirmalaikio senėjimo požymių. Pagrindinis perlinių kruopų košės turtas – fosforas, jo gausa perlinės kruopos kone dukart lenkia kitas. Fosforas ne tik būtinas normaliai medžiagų apykaitai, gerai protinei veiklai, bet ir raumenims

Moliūgai. Perlinių kruopų nauda. Vegan paella su moliūgais

Perlinės kruopos labai sveikatai naudingas produktas. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui. Kruopų vartojimas padeda išsaugoti gražią odos išvaizdą, atsikratyti raukšlių, pašalinti kenksmingas medžiagas, kurios kaupiasi organizme.

Moliūgai. Perlinių kruopų nauda. Vegan paella su moliūgais

 vandenyje, kuriame mirko perlinės kruopos, yra daug gordecino – natūralaus antibiotiko, kuris naudingas organizmui. Šis vanduo turi teigiamą poveikį kepenims. Perlinėse kruopuose skaidulų daugiau ne tik negu ryžiuose, bet ir kviečiuose. Šias kruopas galima vadinti organizmo šluota!

''VEGAN PAELLA"

Moliūgai. Perlinių kruopų nauda. Vegan paella su moliūgais

Šiltas, maistingas, gardus patiekalas.
Reikės:
1 stiklinės perlinių kruopų,
1/4 vidutinio moliūgo,
5-6 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų,
5-6 v.š aliejaus,
1 a.š kario,
0,5 a.š kajeno,
0,5-1 a.š druskos,
2-3 šakelės petražolių.
Ruošimas:
Kruopas mirkyti šaltame vandenyje 3-4val. Dar geriau per naktį.
Tokiu būdu, trumpiau reikia virti ir bus maistinė vertė aukštesnė.
Beriame kruopas ir kitus ingredientus į verdantį vandenį. Išskyrus petražoles.
Verdame max. 5-10min. Paliekame brinkti 20 min. Brinkimui turi būti dar per porą pirštų laisvo vandens. Jei trūksta, pilkite papildomai.
Patiekiant barstome kapotomis petražolėmis.
Itin gardu valgyti  su raugintais kopūstais ir burokėliais.
Kaip rauginti žiūrėkite čia:
Būkim sveiki ir laimingi :)
Gražina Gum

www.grazinagum.lt

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti