Praleisti turinį

Super sriuba su žieminiais-enoki grybais

Super sriuba su enoki grybais Enoki Enoki reiškia “žieminį grybą”, nes auga prie 1 ar 2 laipsnių. Jų kotelis ilgas, o kepurėlė mažutė. Trapūs, panašūs į gėles, jie krūmeliais auga Kinijoje bei Japonijoje...

Super sriuba su enoki grybais

Super sriuba su žieminiais-enoki grybais

Enoki 
Enoki 
reiškia “žieminį grybą”, nes auga prie 1 ar 2 laipsnių. Jų kotelis ilgas, o kepurėlė mažutė. Trapūs, panašūs į gėles, jie krūmeliais auga Kinijoje bei Japonijoje ir gali būti valgomi tiek žali, tiek termiškai apdoroti. Enoki – ketvirtas labiausiai vartojamas grybas pasaulyje !

Super sriuba su žieminiais-enoki grybais

ši sriuba yra itin gurmaniška. Nors sriuba yra karšta, tačiau maistinės sąvybės joje išsaugomos.

Sriubai paruošti reikės

2-3 v.š miso pastos (rinkitės šviesią) tai fermentuota soja,

0,5 paprikos

2-3 vnt pomidorai-vyšniniai

wakame jūržolės

1/4 r.svogūno (trumpam marinuoti žiupsneliu druskos ir citrina)

tofu

1/4 cukinijos

0,5 a.s kajeno

Miso pastą suplakti blenderiu/kokteiline su karštu vandeniu ir kajenu apie 1 litro. Wakame jūržoles trumpam užmerkti vandenyje, greitai suminkštėja. Supjaustome pomidorus, sutarkuojame juostelėmis cukiniją, svogūną juostelėmis ir trumpam marinuoti žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos. 

Dedame daržoves į dubenėlį, pilame miso sultinį. Enoki grybus smulkiname ir dedame ant viršaus ar maišome su kt daržvėmis. Enoki grybai itin trapūs. Rekomenduoju juos tik nuplauti po tekančiu vandeniu, bet termiškai jų neapdoroti. Taip išsaugosime jų maistingąsiais sąvybes. 

skanaus ir į sveikatą :) www.grazinagum.lt 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti