Praleisti turinį

Kasdienė rutina-tiesiausias kelias į subalansuotą gyvenimą

Kasdienė rutina – tiesiausias kelias į subalansuotą gyvenimą  Palanku nuolat ieškoti būdų, kaip gyventi švaresnį, sveikesnį gyvenimą. Veiksmingiausias būdas kasdieniame gyvenime siekti balanso ir harmonijos – į dienotvarkę įvesti rutiną....

Kasdienė rutina – tiesiausias kelias į subalansuotą gyvenimą

Kasdienė rutina-tiesiausias kelias į subalansuotą gyvenimą

 Palanku nuolat ieškoti būdų, kaip gyventi švaresnį, sveikesnį gyvenimą. Veiksmingiausias būdas kasdieniame gyvenime siekti balanso ir harmonijos – į dienotvarkę įvesti rutiną. Paprasti, tačiau veikiantys patarimai, kurių laikantis tapsite ne tik produktyvesni, tačiau ir sveikesni.

 Rytą pradėkite nuo stiklinės šilto vandens. Į vandenį nepamirškite įspausti šviežios citrinos sulčių. Šis, atrodo paprastas įprotis, skatina skrandžio sulčių gamybą, padeda išvalyti organizmą ir atstato pH balansą. Mažesnis kūno rūgštingumas padeda sumažinti ligų tikimybę. Šiltą vandį su citrina galite gerti ištisą dieną. Į vandenį įdėję šiek tiek čili ar kajeno pipiro taip pat paskatinsite organizmo metabolizmą. Jei kamuoja refliukas, rekomendacija ryte į vandens stiklinę dėti a.š "Eliksyro".

Raskite laiko rytinei mankštai. Rytinė mankšta prieš pusryčius – geriausia dovana organizmui, kuri ne tik iš karto sumažina kortizolio lygį, bet ir efektyviai padeda sutirpdyti po žiemos užsilikusius nereikalingus kilogramus. Moksliniais tyrimais tai įrodyta ir paskelbta prieš daugiau nei dešimtmetį žurnale „Medicina ir mokslas sporte ir mankštoje” (angl. Medicine and Science in Sports and Exercise).  Pasirodo, kilogramą kūno riebalų sudeginsite greičiau sportuodami tuščiu skrandžiu ryte, nei taip pat mankštindamiesi įdienojus. Laikas, kada atliekate sportinius pratimus – svarbus. Labai paprasta ir lengva daryti 5 Tibeto pratimų kompleksą.

Kavą galite keisti pu-erh arbata. Ji pakankamai gerai tonizuoja bei dar turi ir detoksikacinį poveikį.

Ryte puikus metas pradėti gerti maistingus kokteilius iš vaisių ar daržovių. Receptus rasite sveikas maistas skiltyje bei knygoje "3 dienų kokteilių programa + maistingų kokteilių receptai".

 Nepamirškite sveikų užkandžių. Kasdieną į darbą pasiruoškite sveikus pietus bei du užkandžius, kuriuose būtų gausu baltymų. Tai gali būti maistingi užtepai ar vaisiai. Užtepų receptus galite rasti sveikas maistas skiltyje. Pirmąjį užkandį valgykite tarp pusryčių ir pietų, o antrąjį tarp pietų ir vakarienės. Tai gali būti mažas obuolys su keliais migdolais ar humusas su daržovių lazdelėmis. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie valgo reguliariai keturis kartus per dieną, gali didžiuotis greičiau atsikratę viršsvorio. Reguliari mityba taip pat padeda išlaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje, o tai daro tiesioginę įtaką gerai nuotaikai bei energijai.

 Gerkite skysčius. Su savimi nešiokitės 1.5 ltr. talpos butelį vandens. Turėkite omenyje, kad jį turite išgerti iki dienos pabaigos. Į vandenį galite taip pat išmaisyti  porą a.š ''Eliksyras" ar "Green Ambrosia". Taip pat gerkite žolelių arbatą, kurioje gausu vasaros įkrautų naudingų medžiagų.

Kasdienė rutina-tiesiausias kelias į subalansuotą gyvenimą

 Intensyviai sportuokite. Tris kartus per savaitę raskite laiko apsilankyti didelio intensyvumo treniruotėse. Tai jums padės išlaikyti aktyvią medžiagų apykaitą, tonizuoti raumenis ir pagerinti kūno jautrumą insulinui. Kuo dažniau vaikščiokite- taip vadinamu  greituoju ėjimu.

 Anksti vakarieniaukite. Stenkitės vakarienę valgyti iki 8 val. vakaro arba dar anksčiau. Taip išvengsite nereikalingo svorio priaugimo.

 Pasirūpinkite, kad paskutinis dienos maistas būtų puikiai subalansuotas. Jūsų lėkštėje turėtų būti gausu skaidulinių angliavandenių, iš kurių trečdalis – salotos, kitas trečdalis – daržovės, o dar viena dalis – proteinai.  Dietologai rekomenduoja neatsisakyti tokių krakmolingų angliavandenių, kaip rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės ar kruopos. Šiuos produktus valgant vakare skatinama seratonino gamyba, kuris prisideda prie puikaus nakties miego. Šis paprastas įprotis jums padės išlikti energingais dieną ir puikiai pailsėti naktį.

 Skirkite laiko pabūti su savimi. Tai daryt turėtumėte kiekvieną dieną. Raskite sau bent 15 ramybės minučių. Jas praleiskite medituojant, giliai kvėpuojant, pamąstykite apie savo tikslus ar kaip praleidote dieną, rašykite dienoraštį, dienos pabaigoje nusiraminkite ir pasiruoškite nakties poilsiui. Būtinai išeikite pasivaikščioti. Idealu, jei tai darytumėte gamtoje.

 Eikite anksti miegoti. Pasistenkite nueiti ilsėtis iki 11 val. vakaro. Norėdami optimizuoti išskiriamą melatoniną ir augimo hormonus, miegokite tamsiame kambaryje. Dauguma miego ekspertų sutinka, kad optimaliausias poilsio laikas – septynios/aštuonios miego valandos per naktį. Tiesa, kai kuriems žmonėms poilsiui gali užtekti šiek tiek mažiau ar daugiau miego. Jeigu ryte pabundate be žadintuvo ir jaučiatės išsimiegojęs – greičiausiai miego jums pakanka.

Įtraukite į savo mitybos racioną produktus ''Ilgam gyvenimui". kurie turi visą reikiamą spektrą savijautą gerinančių, detoksikuojančių, šarminančių sąvybių. Padeda atstatyti organzimo energijos lygį. Daugiau apie produktus galite sužinoti užsukę čia; www.grazinagum.lt

 Sekite šią dienotvarkę ir pastebėsite, kaip jūsų gyvenimas taps labiau subalansuotas, jausitės sveikesni bei energingesni. Laikydamiesi šios kasdienės rutinos netrukus pajusite, kaip ne tik jūsų kūne, tačiau ir gyvenime pradės vyrauti harmonija.

Kasdienė rutina-tiesiausias kelias į subalansuotą gyvenimą

 

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti