Praleisti turinį

Probiotikai

Probiotikai yra gyvi mikroorganizmai, tokie kaip bakterijos arba mielių grybai, kurie, vartojami tinkamu kiekiu, gali turėti naudingą poveikį žmogaus sveikatai. Šie mikroorganizmai paprastai yra natūraliai randami žarnyne ir atlieka svarbų...

Probiotikai yra gyvi mikroorganizmai, tokie kaip bakterijos arba mielių grybai, kurie, vartojami tinkamu kiekiu, gali turėti naudingą poveikį žmogaus sveikatai. Šie mikroorganizmai paprastai yra natūraliai randami žarnyne ir atlieka svarbų vaidmenį virškinimo sistemoje bei imuninės sistemos veikimo palaikyme.

 

Nauda

Probiotikai padeda palaikyti sveiką mikroflorą žarnyne, kuri gali būti sutrikusi dėl veiksnių, tokių kaip netinkama mityba, stresas, vaistai ar ligos. Jie gali padėti skatinti gerų bakterijų augimą ir slopinti kenksmingų bakterijų vystymąsi, taip prisidedant prie optimalaus virškinimo sistemos veikimo.

Didžioji dalis imuninės sistemos veikimo yra susijusi su žarnyno sveikata. Probiotikai gali padėti stiprinti imuninę sistemą, reguliuodami uždegiminio ir imuninio atsako procesus organizme. Jie taip pat gali padidinti antikūnų gamybą ir pagerinti atsparumą infekcijoms.

Probiotikai gali padėti mažinti virškinimo sutrikimus - vidurių užkietėjimą, viduriavimą, pilvo pūtimą ir skausmą, simptomus. Jie padeda reguliuoti žarnyno judrumą, pagerina maisto virškinimą ir absorbciją bei sumažina virškinimo sutrikimų riziką.

Naujausi tyrimai rodo, kad probiotikai gali turėti įtakos nuotaikai ir psichinei sveikatai. Jie gali padėti mažinti depresijos, nerimo ir streso simptomus bei gerinti bendrą emocinę gerovę.

Probiotikai gali turėti įvairių teigiamų poveikių bendrai sveikatai. Jie gali padėti palaikyti sveiką svorį, reguliuoti kraujo spaudimą, mažinti cholesterolio lygį ir teigiamai veikti kitas sveikatos būsenas.

Svarbu suprasti, kad probiotikų poveikis gali skirtis priklausomai nuo specifinio mikroorganizmo rūšies ir štamų, vartojimo dozės ir individualių organizmo charakteristikų. Todėl, norint pasiekti geriausių rezultatų, svarbu pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu, kuris gali nurodyti tinkamą probiotikų tipą ir dozę atsižvelgiant į individualius poreikius.

 

 Vartojimas

Yra daug maisto produktų, kuriuose natūraliai yra probiotikų arba kuriuose jie pridedami kaip ingredientai.

Gyvūninės ir augalinės kilmės rauginti pieno produktai, tokie kaip jogurtas, kefyras, baltas sūris ir varškė, gali būti natūralūs probiotikų šaltiniai. Svarbu rinktis natūralius, nesaldintus produktus, kuriuose nėra pridėtų saldiklių ar kitų dirbtinių medžiagų.

Fermentuotos daržovės, pvz., rauginti kopūstai (kimči) ir raugintos agurkės (sūreliai), taip pat gali turėti natūralių probiotikų. Šie produktai gaminami fermentacijos procesu, kurio metu naudingos bakterijos priskiriamos daržovėms ir skatina sveiką virškinimą.

Kombucha yra fermentuotas gėrimas, pagamintas iš arbatos, cukraus ir kombucha grybų. Šis gėrimas yra natūralus probiotikų šaltinis taip pat gali turėti teigiamą poveikį virškinimo sistemai ir bendrai gerovei.

Tam tikros rūšies rauginta duona, tokia kaip ruginė arba juoda duona, taip pat gali turėti probiotikų. Šios duonos gaminamos su natūraliais raugais, kurie prisideda prie probiotikų skaičiaus ir veiksmingumo.

Šiuo metu yra įvairių fermentuotų pieno produktų be pieno, tokių kaip sojos jogurtas arba migdolų jogurtas, kurie taip pat gali būti probiotikų šaltinis, ypač jei jie yra natūralūs ir neturi dirbtinių medžiagų.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad ne visi komerciniai produktai, kurie deklaruojami kaip su probiotikais", turi pakankamą kiekį ir veiksmingumą šių naudingų bakterijų. Todėl, norint gauti didžiausią naudą iš probiotikų, svarbu rinktis natūralius, nesaldintus produktus arba rinktis alternatyvius specialius probiotikais parturtintus maisto papildus. 

Įsigyti ir išbandyti probiotikus PROVIOTICS galite čia:

https://grasole.com/collections/papildai/products/proviotics-maisto-papildas

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti