Direkt zum Inhalt

Kas yra Dong Quai (Kininis skudutis)?

Dong Quai, dar vadinamas kininis skudutis, yra augalas, kilęs iš Kinijos, tačiau taip pat auga ir Korėjoje bei Japonijoje. Priklausantis Apiaceae šeimai, kartu su morkomis ir petražolėmis, šis augalas klesti...

Dong Quai, dar vadinamas kininis skudutis, yra augalas, kilęs iš Kinijos, tačiau taip pat auga ir Korėjoje bei Japonijoje. Priklausantis Apiaceae šeimai, kartu su morkomis ir petražolėmis, šis augalas klesti drėgnoje, derlingoje dirvoje, dažnai randamas iki 10 000 pėdų aukštyje. Subrendęs augalas gali pasiekti net šešių pėdų aukštį ir turi disko formos mažus baltus žiedus. Medicininiais tikslais dažniausiai naudojamos džiovintos augalo šaknys.

Dong Quai Nauda Moterų Sveikatai 💁‍♀️

Lytinės funkcijos normalizavimas: Dong Quai padeda reguliuoti estrogeno lygį, stiprina gimdą ir pagerina jos tonusą. Augalas dažnai naudojamas menopauzės simptomų lengvinimui, policistinių kiaušidžių sindromo, gimdos fibromų gydymui.

Menstruacijų skausmo malšinimas: Dong Quai gali sumažinti menstruacijų metu pasireiškiančius pilvo skausmus, veikdamas kaip natūralus antispazminis preparatas. Tyrimai rodo, kad augalas gali padėti reguliuoti menstruacijų ciklą ir mažinti skausmą.

Kiti Dong Quai Privalumai 🌿

  • Kaulų sveikata: Dong Quai padeda stiprinti kaulus ir balansuoti estrogenų lygį, kas ypač svarbu menopauzės metu.
  • Virškinimo sistemos palaikymas: Augalas apsaugo virškinamąjį traktą nuo rūgšties pertekliaus, turėdamas stiprų priešuždegiminį poveikį.
  • Širdies ir kraujagyslių sveikata: Dong Quai gali padėti sumažinti apnašų susidarymą kraujagyslėse, sumažinti cholesterolio ir trigliceridų lygį, kas svarbu širdies ligų prevencijai.

Kaip Naudoti Dong Quai?

Dong Quai galima įsigyti įvairiomis formomis:

  • Kapsulės ar tabletės: Patogus būdas suvartoti standartinę dozę.
  • Tinktūros: Skysti ekstraktai, kurie gali būti vartojami praskiedus su vandeniu.
  • Milteliai: Galima maišyti į kokteilius ar sultis.

Norėdami sužinoti daugiau apie produktus, kurių sudėtyje yra Dong Quai, apsilankykite www.grasole.com.


Straipsnyje pateikta informacija nėra autoriaus asmeninė nuomonė, tai bendro pobūdžio informacija, kuri nesusijusi su asmens apsisprendimu įsigyti ir/ar vartoti maisto papildus. Jei sergate specifine liga, vartojate papildomus vaistus ar maisto papildus, būtinai prieš pradėdami vartoti naujus maisto papildus pasikonsultuokite su savo šeimos gydytoju ar vaistininku. Rekomenduojame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai ar pasitarti su šeimos gydytoju, įvertinus Jūsų asmeninę sveikatos būklę. Jeigu pastebėjote netikslumų ar turite komentarų, nusiskundimų, patarimų dėl pateikto turinio, prašome susisiekti studija@grasole.com.

Šaltiniai:

  1. Dong Quai: History, benefits, uses & side effects - Gaia Herbs
  2. Dong Quai Benefits - Indigo Herbs
  3. Can dong quai help with menopause? - Healthline
  4. Dong quai: Uses, dosage, and side effects - Medical News Today

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Beginn mit dem Einkauf

Optionen wählen